Ceylanpınar Gelecek Partisi başkanı ismail kalemli'den Elektrik Kesintisi Açıklaması

..

YEREL 1.08.2022 12:43:00 732 0
Ceylanpınar Gelecek Partisi  başkanı ismail kalemli

Gelecek Partisinden Elektrik Kesintisi Açıklaması

Gelecek Partisi Ceylanpınar İlçe Başkanı Salih Kalemli düzenlediği basın açıklamasıyla İlçede yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Başkan Kakemlinib açıklaması şu şekilde

"KAMUOYU AÇIKLAMASI

BÖLGEMİZİN DEDAŞ'İLE İMTİHANI

Yıllardır özelde ilçemiz köylerinde genelde Güneydoğu da sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkilemektedir.Hiçbir Yetkili merci bu işi çözemiyor.

Yaşanan bu kesintiler, halkın enerjiye ulaşım hakkını direk olarak ihlal etmek anlamına gelmektedir. Kesintiler nedeniyle halkın büyük bölümü ciddi mağduriyetler yaşamakta, çiftçilerimiz ve üretim tesisleri önemli oranda zarar etmektedirler. Öte yandan bu kesintiler zaman zaman halkın yaşam hakkını dahi ihlale neden olmaktadır. Öyle ki, diyaliz makinesi gibi yaşamsal fonksiyonlar sağlayan cihazlara bağlı yaşamını sürdüren çok sayıda yurttaş, kesintiler olunca ölüme varan tehlikeler geçirmektedir.

İstanbul da Ankara da farklı bir batı şehrine sabah 1 saat, Akşam 1 saat kesinti olsun bakalım ortalık nasıl olur.

Fakat bu durum kaçak oranını bahane ederek bölge halkına yapılan bilinçli bir provokasyondur.

Buradan DEDAŞ yetkililerine tekrardan sesleniyoruz,bugüne kadar yaptığınız bu uygulamalardan artık vazgeçin. Yeterli yatırım olmadığı ve yüksek düzeyde kaçak kullanıldığı gerekçesiyle enerji kesintilerinin olduğunu söylemek, en basitinden işini yapmamaktır. Talep ne olursa olsun, dağıtım, iletim ve üretim aşamalarında, bütün kurumların, talebi karşılayacak tedbirleri alması gerekmektedir. Sizleri ağzınızda sakız yaptığınız “kaçak kullanım var” söyleminden vazgeçerek, görevinizi yapmaya, halkımızın kaliteli ve kesintisiz enerji alması için gerekli altyapı çalışmalarını en hızlı şekilde tamamlamaya çağırıyoruz.

yaşanan problemlerin ana kaynağı; enerji talebini karşılayacak düzeyde bir altyapının tesis edilememiş olması, mevcut dağıtım ve iletim şebekesinin ihtiyacı karşılayamaması, teçhizatın eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış olması, kaliteli malzeme kullanılmamasıdır. "dedi