Ceylanpınar Kaymakamı Cüneyt CANER’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

.

GÜNCEL 24.11.2021 11:37:00 841 0
Ceylanpınar Kaymakamı  Cüneyt CANER’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Kıymetli Öğretmenlerim, Bizlere evrensel doğruları öğreten, aidiyetimizi güçlendiren, bilginin erişilmesinde ve kullanılmasında rehberlik eden öğretmenlerimize sadece bugün değil her zaman devlet ve millet olarak müteşekkiriz. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve daha müreffeh hale gelerek çağdaş ülkeler arasında hak ettiği yerini alması, ancak ve sadece sizlerin fedakârca bilgi üretmeniz ve çocuklarımıza, gençlerimize aktarmanızla mümkün olabilecektir.

Dolayısıyla, sizler dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundasınız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak Öğretmenlerdir” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün siz Öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir.

Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir. Unutmayalım ki eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiği nesillerin başarı veya başarısızlıklarında öğretmenlerimizin verdiği eğitimin izleri görülecektir. Bu düşüncelerle kendisini mesleğine adanmış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş, öğretmen ve eğitimcileri minnet ve şükranla anıyor, görevini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlu olsun.