ceylanpınar millieğitim müdürü kurt'an öğretmenler günü mesajı

.

24.11.2022 12:42:00 476 0
ceylanpınar millieğitim müdürü kurt

Her türlü gelişmenin, ilerlemenin ve kalkınmanın temeli eğitimdir.

İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkânsızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbâli açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu sebeple Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstünü yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için öğretmenlerimizce ‘Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’in yetiştirilmesi zaruridir.

Kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.dedi.