CEYLANPINAR MYO NEDEN KAPATILDI?

VATANDAŞLARDAN REKTÖR ÇELİK'E TEPKİ!

YEREL 22.03.2022 10:38:00 724 0
CEYLANPINAR MYO NEDEN KAPATILDI?

Ceylanpınar'da yıllardır yerel ve genel seçimlerin vaat listesinde birinciliği kimseye kaptırmayan Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına dönüştürüldü. 

Yapıldığından bu yana sadece bir yıl eğitim veren, akabinde atıl bırakılan, son olarak da pandemi süreci nedeniyle karantina binası olarak kullanılan binanın, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına çevrilmesi için açıktan ihale açıldı.Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, birçok kurum arasında bir türlü paylaşılamayan binanın görkemli açılış törenine birçok siyasi katılmış, bol keseden vaatler sıralanmıştı.

Resmî kayıtlarda yıllardır Harran Üniversitesi’ne bağlı Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulu olarak görünmesine rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen söz konusu bina, artık İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olarak kullanılacak. Yetkililerden alınan bilgiye göre, binanın fiziki yapısının eğitim-öğretime uygun olmadığını, tadilat gerektiğini belirterek konu ile ilgili Kaymakam, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüldüğünü ancak bir sonuç elde etmedikleri için Harran Üniversitesi Rektörlüğünün söz konusu yüksek okulun Osman Bey Kampüsüne alındığını ifade etti. Komşu ilçe Kızıltepe'de 4 yıllık fakülte açılırken, Ceylanpınar'daki Meslek Yüksekokulun kapanıp Emniyet binası olmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar; "Harran Üniveristesi Rektörlüğü buna nasıl müsade etti? Tadilata ihtiyacı varsa yapılıp eğitim-öğretime kazandırılması gerekiyordu. Görüyoruz ki İlçe Emniyet Müdürlüğü tadilatını yapıp yerleşti bile. Ceylanpınar bu kadar sorumsuzluğu hak etmiyor. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik Ceylanpınar'ı böyle bir hizmetten eksik bırakarak bizi kabileye mi çevirmek istiyor. Biz vatandaşlar olarak çocuklarımızın ve dışardan ilçemize gelerek okumak isteyen öğrencilerin okulunu tekrar istiyoruz" dedi.

Ceylanpınar Gazetesi


Anahtar Kelimeler: CEYLANPINAR NEDEN KAPATILDI?