Ceylanpınar Sınırında Hareketli Dakikalar! Açıklama Geldi

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG mensuplarınca, Barış Pınarı Harekat bölgesindeki TSK mevzilerine düzenlenen sızma girişiminde, 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

YEREL 26.04.2020 18:41:00 2963 0
Ceylanpınar Sınırında Hareketli Dakikalar! Açıklama Geldi

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Ceylanpınar’ın karşısındaki Suriye’nin Resulayn kenti yakınlarında yeni bir sızma girişimi yaşanmasına dair açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bir yandan tüm dünyada pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele verirken diğer yandan sınır ötesinde teröristle mücadele harekâtına yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG mensuplarınca, Barış Pınarı Harekat bölgesindeki TSK mevzilerine düzenlenen sızma girişiminde, 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Fırat’ın doğusunda terör faaliyetleri yürüten eli kanlı PKK/YPG terör örgütü mensuplarınca, Barış Pınarı bölgesindeki Resulayn yerleşim yerinin 28 kilometre güney doğusundaki unsurlarımıza yönelik olarak; 25 Nisan gecesi iki farklı noktadan eş zamanlı sızma girişiminde bulunulmuştur. Sızma faaliyeti öncesinde bölgede konuşlu keşif ve gözetleme vasıtalarımızla 20- 25 kadar PKK/YPG’li teröristin saldırı hazırlığında olduğu tespit edilmiş, derhal tüm birlikler alarm durumuna geçirilmiş ve harekat merkezleri bilgilendirilmiştir” denildi.

‘BİRLİKLERİMİZDE VE DOST UNSURLARDA ZAYİAT YOKTUR’

Teröristlerin sızma girişimine başladığı anda ateş destek vasıtaları ile ateş altına alındığı belirtilen açıklamada, “İcra edilen isabetli atışlar sonucunda 13 teröristin öldürüldüğü ve 7 teröristin yaralandığı tespit edilmiştir. Birliklerimizde ve dost unsurlarda zayiat yoktur. Bölgedeki barış ve huzurun devamı için keşif, gözetleme ve insani yardım/destek faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.