ceylanpınar ve Akçakale sınır kapıları yıllar sonra açılıyor!

Barış Pınarı Bölgesinde yaşayanlara insani yardımlar devam ederken, Şanlıurfa Valiliği 8 yıldır kapalı bulunan Akçakale ve Ceylanpınar sınır kapılarının yeniden aktif hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

YEREL 14.01.2020 10:16:00 2718 0
ceylanpınar  ve Akçakale sınır kapıları yıllar sonra açılıyor!

Suriye’deki iç karışıklık ve Türkiye sınırı boyunca olan kısmın terör örgütlerinin denetimine geçmesi nedeniyle, güvenliğin sağlanması amacıyla 2012 yılından bu yana kapalı bulunan Akçakale ve Ceylanpınar sınır kapıları da yeniden aktif hale getiriliyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi -SUDKOM- koordinasyonunda kamu kuruluşları tarafından onarılan ve Hudut Geçiş Yönetim Sistemi kurularak güvenli geçişlerin gerçekleştirilebileceği hale getirilen sınır kapılarında ticari geçişler için Gümrük Memurları da görev yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde ilk çimento ihracatının gerçekleştiği Akçakale Gümrük Kapısı’nda olduğu gibi Resulayn’a geçişlerin sağlandığı Ceylanpınar Sınır Kapısında da çevre düzenleme, bakım ve onarım faaliyetlerinde son aşamaya gelindiği belirtildi.