Ceylanpınar`a bir yıldız daha düştü

Azim, irade ve hevesin getirdiği bir başarının öyküsü onunkisi. Karşısına çıkan zorluklar, engeller ise onun için sadece bir film malzemesi.

KÜLTÜR - SANAT 22.02.2014 09:32:29 3042 0
Ceylanpınar`a bir yıldız daha düştü
Daha önce yaptığımız haberlerde Ceylanpınar'daki diğer başarılı isimlerden bahsetmiştik ve göğsümüzü kabartan başarılarıyla gururlanmıştık. Hüzünlerini, sevinçlerini, acılarını kimi zaman yanık bir sesle, kimi zaman ise görsel ve yazılı medyada Ceylanpınar'ımızın adını duyurmak için çabalayan güzel insanların güzel eserleriyle karşılaştık.

Genç ve başarılı Ceylanpınarlı

İşte onlardan biri de Bülent Akçiçek, henüz 21 yaşında, bu genç yaşta bütün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen yönetmenliği ve oyunculuğu ile profesyonelleri kıskandıracak düzeyde .
Bülent Akçiçek,henüz lisedeyken başalamış film merakı, ama yeteri buca escort teknik billgiye sahip olmadığı için vazgezmiş filmi yapmaktan. Öncelere sadece bir heves olduğunu düşünmüş ama sonrasında bir tutkuya ve şimdi ise taktir edilecek bir başarıya dönüştüğünü görüyoruz.

Klip çekimleri ile başladı

2012 Yılında, Nusret Dağ Gelirim Beni Bekle, 2013 yılında Serdar Pıçak Ew Çavênte,  2013'te Nusret Dağ Gözlerine Destan ve 2014 ise Serdar Pıçak Ey Halkım kliplerine imza atan Bülent Akçiçek, ardından ilk filmi olan Çatlamış Yüzler adlı 14 dakikalık aile dramı üzerine film çekti.

Yarım kalan başarılar

Akçiçek,Ceylanpınar'daki herkes gibi yanı başımızda yaşanan savaştan etkilenerek bunu beyaz perdeye aktarmak istemiş ve ilk uzun metrajlı olan, Sınırda Hayat Adlı savaş filmi çekmeye başlamış.  Film'in fragmanı sosyal medya ve haber kanallarında büyük yankı yaratmış fakat filmi bütçe yetersizliğinden dolayı yarım bırakmak zorunda kalmış.
Bülent Akçiçek, bunca zorluklara rağmen yine de pes etmemiş, 2014 ocak ayında Tağutun Askerleri adlı 7 dakikalık aksiyon filmini çektikten sonra, yarışmalara ve festivallere katılmak için sanatsal filmlere yönelmiş ve Beyaz Umut adlı, babasını ve amcasını konu alan bir kısa film çekti.

Ve Bozkır Yol

Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığı, Bozkır Yol adlı sanatsal kısa film ise yeni bitti. Yazan-Yönetmenliğini Bülent Akçiçek'in yaptığı, görüntü yönetmenliğini Emre Deme'nin üslendiği filmde, Bülent Akçiçek, Emre Deme, İbrahim Kılınç, Şerif Öz, Ramazan Akçiçek, Aziz Işıklı, Mehmet Gündüzalp ve Şahin Akçiçek oynadı.

Bülent Akçiçek, halen film çekimlerini sürdürmekte ve Siirt Üniversitesi Maliye Bölümünü, AÖF'den ise Fotoğraf ve Kameramanlık bölümünü okuyor.