CEYLANPINAR`DA 3 GÜN ÖNCE YAPILAN MUHTARLIK SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ

Yeni mahalle statütüsüne kavuşan ve 3 gün önce yapılan 15 Temmuz Mahalle Muhtarlığı seçimleri iptal edildi.

GÜNCEL 7.03.2018 18:58:26 3321 0
CEYLANPINAR`DA 3 GÜN ÖNCE YAPILAN MUHTARLIK SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ
Ceylanpınar’ın en büyük Mahallesi olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Mahallesinde E Küme evleri olarak geçen kısmı geçtiğimiz aylarda mahalle statütüsüne kavuşarak 15 Temmuz Mahallesi ismini almıştı.
 
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ve 11 adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerinde 307 oy alan Üzeyir Şimşek’in seçim yasasında belirtilen ikamet şartı taşımadığı gerekçesiyle seçimin iptal edildiği belirtildi.
 
Aday denizli escort şahsın söz konusu mahallede en az 6 ay ikamet etme şartı arandığı, ancak seçimi kazanan Üzeyir Şimşek’in yaklaşık 5 ay önce ikamet adresini 15 Temmuz Mahallesine aldığı iddia edildi.
 
2 Bin 800 seçmenin olduğu 15 Temmuz Mahallesi’nde 4 Mart’ta yapılan seçimlerde 2 Bin 56 seçmenin oy kullandığı Üzeyir Şimşek’in en yakın rakibine 12 oy fark attığı ve seçimleri 12 oyla kazandığı belirtilmişti.
 
İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın ardından itirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, seçimi kazanan Üzeyir Şimşek’in ikamet şartını taşımadığı gerekçesiyle seçimi iptal ettiği ve ileri bir tarihte seçimin tekrar yapılmasını kararlaştırdığı öğrenildi.