Ceylanpınar?da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ceylanpınar`da 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli anma etkinlikleri ve törenlerle kutlandı. İlk olarak Cumhuriyet İlkokulu?nda bulunan Atatürk Anıtı`na çelenk kondu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından vatan müdafaası için canlarını feda eden şehitl

YEREL 30.08.2013 09:53:41 4018 0
Ceylanpınar?da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Törene Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Nevzat Ak, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Günen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilçede görev yapan kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı, tüm bölge ve ülke insanının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91.yılını kutladı. Sarı “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi ile ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama iradesi, kararlılığı tüm dünyaya gösterilmiştir. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk ulusunun geleceğine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuştur. Milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta özveri, güç ve cesaretini zafere dönüştürerek ulusumuzun varlığını korumuş tarihe geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, başta Atatürk olmak üzere yurdunu ve milletini seven kahramanların, şehit ve gazilerin bizlere kutsal birer mirasıdır. 30 Ağustos Zaferinin 91 Yıl Dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ulusumuzun ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.