Ceylanpınar?da Bayram Öncesi Trafik Rezaleti

Ceylanpınar için ciddi bir tehdit oluşturan ve ilçenin gündemindeki en önemli sorunlardan biri olan trafik, vatandaşı canından bezdirdi. Olumsuz bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla, özellikle trafik güvenliği alanında yetki ve sorumluluk üstlenmiş buluna

YAŞAM 5.10.2013 18:16:17 2001 0
Ceylanpınar?da Bayram Öncesi Trafik Rezaleti
Bayram öncesi Gazi Caddesi Trafiğe Kapatılsın
Ceylanpınar’ın en büyük caddelerinden biri olan Gazi Caddesi’ndeki esnaf, Kurban Bayramı öncesi caddenin trafiğe kapatılmasını istedi. Ceylanpınar’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, ilçenin en büyük caddelerinden biri olan Gazi Caddesi’ndeki esnaflar, trafik ve onun doğurduğu gürültüden, hava kirliliğinden dolayı sadece bayram dolayısıyla trafiğe kapatılmasını istediler. İlçe esnafı, bayramdan önce trafiğin yoğunluğundan dolayı, müşterilerine ellerindeki mallları sergileyemediklerini ve bu yüzden büyük zarara uğradıklarını belirttiler. İlçe Trafik Komisyonu’nun, geçici uygulamalar yerine daha çağdaş ve daha kalıcı çözümler üretmelerini istediler.

Çözüm, ceza kesmek değildir


Muhtelif yerlere otoparklar yapılmalıdır. Kavşak düzenlemeleri, trafik ışık sistemi çok acil olarak uygulanmalıdır. Ceylanpınar’da yol kenarları park yeri gibi kullanılıyor. Ne kaldırımlarda, ne yol kenarlarında araç park edilmedik yer kalmıyor. Şehirlerarası otobüs ve minibüs durakları yapılmalıdır. Şehir içlerinde kaldırımların işgal edilmemesi gerekmektedir. Park edilebilir yerler mutlaka uygun çizgilerle belirlenmeli, bunlara uymayanların araçları müsamaha edilmeden çekilmeli, gerekli trafik cezaları uygulanmalıdır. Trafik Polisleri’nin haftanın 7 günü 24 saat esasına göre şehir içi trafiğin yönetimi ve denetimini, gerekirse yaya devriyesi uygulaması gerekmektedir. Diğer taraftan Trafik ekiplerinin de çözüm olarak ceza kesmesi vatandaşın tepkisine alsancak escort oluyor.
Görev, yetki ve sorumluluk İlçe Trafik Komisyonu’nda

İlçe sınırları içinde mahalli ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almak, trafiğin düzenli bir şekilde akımını sağlamak bakımından alt yapı hizmetleri ile ilgili tedbirleri almak, trafikle ilgili sorunları çözümlemek, bütün ülkeyi ilgilendiren Karayolu Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu'nun müdahalesini gerektiren hususları İçişleri Bakanlığı'na iletmek, Karayolu taşımacılığına ait mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, trafik düzeni ve güvenliği yönünden belediye sınırları içinde ticari amaçla çalıştırılacak yolcu ve yük taşıtları ile motorsuz taşıtların çalışma şekil ve şartları, çalıştırılabileceği yerler ile güzergâhlarını tespit etmek ve sayılarını belirlemek. Gerçek ve tüzel kişiler ile resmi ve özel kurum ve kuruluşlara ait otopark olmaya müsait boş alan, arazi ve arsaları geçici otopark yeri olarak ilan etmek ve bunların sahiplerine veya üçüncü kişilere işletilmesi için izin vermek.

2918 sayılı kanunda; “İl sınırları içerisinde mahalli ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzeni ve güvenliliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almak” “İl ve İlçe Trafik Komisyonu kararlarını bütün resmi ve özel kuruluşlar uygulamakla yükümlüdür” Kanunda bir değişiklik olmadığına göre, komisyon kararları alacak ve herkes bu kurallara uyacak. Böyle mi gelişiyor Ceylanpınar’da bu süreç? İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Şoförler Odası Başkanı’ndan oluşan İlçe Trafik Komisyonu’nun çare bulması gereklidir.