"Ceylanpınar?da Bir Gün" Çekimleri Bitti

Yönetmenliğini ve Yapımcılığını Neşet Bozkurt?un yaptığı "Ceylanpınar?da Bir Gün" adlı sanat filminin çekiminin tamamı Ceylanpınar?da yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT 30.12.2013 11:45:31 10513 0
Filmde kendi doğup büyüdüğü topraklarda belgesel çekmek için kolları sıvayan bir yönetmen ve onun samimi dostu olan kameramanın başından geçenler anlatılmaktadır. Kameramanın doğu bölgesine olan ön yargıları ve yanlış bildiği bilgilerle bazen çatışmalarını, bazen samimiyetlerini izleyeceğimiz film temel olarak doğunun sorunlarını ve burada yaşayan insanların bilinenin aksine sıcak ve samimi olduklarını anlatmayı hedeflemektedir.

‘’Belgesel çekmeye çalışan bu iki dostun yaşadığı zorluklar,  yasaklar ve buna benzer bütün sorunlara rağmen insanların sıkıntılarını anlatmaktan geri durmadıklarını göreceğiz’’ dedi filmin yönetmeni Neşet Bozkurt. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Özcan Tekdemir ve Can saygı üstlendi.

Genç Yönetmen Neşet Bozkurt ‘’Sanat için bir çok zorluğu göz önünde bulundurarak  projeye start verdik. Ben filmde bize destek olan hemşerilerime CESİAD Başkanlığı’na ve tüm STK Platformuna, Ceylanpınar Gazetesi ailesine ve Araştırmacı Yazar Abdurrahim Aydın’a teşekkür ederiz. Bir çok konuda yanımızda olan hemşerilerimizin destekleri sayesinde daha çok sarıldık projeye minnetterız bu konuda. Ceylanpınar tarihi ve insanıyla daha çok projelerin yapılabileceği bir plato gibi adeta. Gelişmeye açık duran ilçede umarım daha güzel projelerle katkıda da bulunmuş olacağız. Ceylanpınarlı bir yönetmen ve yapımcı olarak yapacağım bir çok projeyi Ceylanpınar’da gerçekleştirerek ilçeme bir nebze de olsa katkıda bulunmak istiyorum. İlerleyen zamanlarda daha büyük bütçeli projelerle, galalarla Ceylanpınar’da olacağız’’ dedi.