Ceylanpınar`da çatışma sesleri altında iftar yemeği

Sınırın diğer yakasında devam eden çatışmalar nedeniyle şu ana kadar 5 sivilin yaralandığı ve 1`inin yaşamını yitirdiği Ceylanpınar`da, belediyenin Cumhuriyet Mahallesi?nde verdiği iftar yemeğinden binlerce vatandaş bir araya geldi.

YEREL 22.07.2013 10:55:37 2174 0
Ceylanpınar`da çatışma sesleri altında iftar yemeği
Ceylanpınar Belediyesi, El-Nusra ve  YPG arasında başlayan çatışmalar alsancak escortiyle ara verdiği iftar yemeklerini yeniden vermeye başladı. Her mahallede verilmesi planlanan iftar yemeğinin akşamki adresi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde BDP Milletvekillerinin katımıyla  gerçekleşen bir açılışla hizmete açılan Üç Fidan Parkı’nda verilen yemeğe M.Akif ve Cumhuriyet Mahallesi’nden binlerce vatandaş katıldı.
Ceylanpınar Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete açılan Üç Fidan Parkı’nda verilen iftar yemeğinden önce konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan; Suriye'de  Kürt ve Arap halklarının diktatör rejim ve dışarıdan getirilen silahlı çete gruplarının zulmü  altında yaşadığını belirtti.  Arslan "Bu mübarek Ramazan ayında orada insanlar öldürülüyor, göçe zorlanıyor. Aç, susuz yaşamak zorunda bırakılıyor. Bu savaşın bir an önce bitmesi, insanların yerlerine, yurtlarına dönmesini ve yaşamlarına devam etmesini diliyoruz" diye konuştu.
Üç Fidan Parkı içinde verilen iftar yemeğine katılan binlerce vatandaş, duaların ardından okunan ezanla birlikte iftarını açtı.