Ceylanpınar`da Dere Taştı, Araç Suya Kapıldı, Köylüler İsyanda

Ceylanpınar?da etkili olan yağış nedeniyle taşan Tofan Deresi?nden geçmeye çalışan araç, suya kapıldı. Aracın sürücüsünü AFAD ve itfaiye ekipleri kurtardı.

YEREL 24.12.2018 20:33:04 1191 0
Ceylanpınar`da Dere Taştı, Araç Suya Kapıldı, Köylüler İsyanda

Ceylanpınar’da etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkilerken, Tofan Deresi’nin taşmasına alsancak escort oldu.

Kınalı, Sütlüce köyleri ile 12 yerleşim yerini birbirine bağlayan yol, yağmur suyu ile taşan Tofan Deresi’nin suları altında kaldı. Köprü olmadığı için sudan geçmeye çalışan Ekrem Deniz yönetimindeki 40 AG 211 plakalı hafif ticari araç suya kapılarak dereye sürüklendi. Aracın sürücüsü AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

2 bin kişinin yaşadığı bölgede yolun su altında kalması sebebiyle öğrenciler okula gidemezken birçok kişi derenin üzerine köprü yapılmasını istedi. Köylülerden Abdurrahman Taş "Bizim burada sele kapılıyoruz. Kınalı Sütlüce arasında olan Tofan Deresi taşıyor. Haftada bir yağmur yağdığı zaman böyle oluyor. 200 öğrenci bir haftadır okullarına gidemiyor. Gördüğünüz gibi araç sele kapılmış. DSİ'den köprü yapılmasını istiyoruz. Sayın Valim bunu sizden rica ediyoruz, bir köprü yapılmasını istiyoruz. Gördüğünüz gibi araçlar öyle. 5 kaza yaşandı burada ve 1 kişi öldü. Bu durumu her zaman yaşıyoruz biz. Bir köprü istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" dedi.