Ceylanpınar?da Doktorsuz Hastaneye Ek Bina

Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde yeni yapılan bina tartışmalara neden oldu.

SAĞLIK 30.04.2014 16:20:19 2770 0
Ceylanpınar?da Doktorsuz Hastaneye Ek Bina
Birleşmiş Milletler tarafından Ceylanpınar Devlet Hastanesi bahçesinde yapımına başlanan ek binanın yaklaşık olarak 2 ay süre ile teslim edileceği, bu binada acil ve yeni polikliniklerin hizmete girileceği bekleniyor.

Doktorsuzluktan mı öldüler?

Ceylanpınar’ın Suriye sınırına sıfır noktada olması itibariyle hastane ihtiyacının en üst seviyede olan bir ilçe olduğu herkes tarafından bilinmekte. 2011-2014 yılları arasında Suriye’den gelen mermi ve şarapnel parçalarıyla 5 Ceylanpınarlı vatandaşın hayatları kaybetmesiyle sonuçlanan ve bu insanların Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde bile ‘Doktorsuzluktan mı öldüler’ soru önergesi ile sunulmuştu. Hemen ardından Ak Parti Milletvekillerinin ilçeyi ziyaretleri esnasında hastanedeki doktor ve ambulans sorununun çözümüne dair açıklamalarda bulunmuş ve daimi olarak ilçeye yeni doktor ve ambulans getirildiği açıklanmıştı. Ancak aradan sadece 1 ay geçmişti ki ilçeye getirilen 20’ye yakın doktor, geçici olarak göreve başlamış ve görevleri bitiminde ilçeyi terk etmelerinden sonra, doktor sıkıntısı tekrar gün yüzüne çıkmıştı.

Ek bina yapılacağına doktor getirilsin

İlçe Devlet Hastanesi’nde Kardiyoloji, Nöroloji, Cildiye, Psikiyatri, KBB, Fizik tedavi, Radyoloji ve Enfeksiyon doktorlarının olmamasıyla beraber, Birleşmiş Milletler’in Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne ek bina yapılmasını güzel karşılayan vatandaşlar, öncelikli olarak  mevcut binanın polikliniklerine doktor atanması yapılması gerektiğini savundular. Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar ‘’İlçemizde hastane sorununun olduğu aşikar, fakat doktor sıkıntısının hastane sıkıntısından daha öncelikli olduğunu, mevcut binaya ek yapılması yerine doktor getirilse daha iyi olur ‘’ şeklinde açıklamalarda bulundular.