Ceylanpınar`da Hastanın Kaburgasından Alınan Kıkırdak ile Burun Ameliyatı Yapıldı

Ceylanpınar`da nefes alma zorluğu çeken hastanın kaburgasından aldıkları kıkırdak ile burun ameliyatı yaptılar.

SAĞLIK 3.04.2019 18:28:50 3714 0
Ceylanpınar`da Hastanın Kaburgasından Alınan Kıkırdak ile Burun Ameliyatı Yapıldı

Nefes almada zorluk yaşayan Zübeyde Dağal, farklı hastanelerde iki kez burun ameliyatı oldu. Her iki ameliyattan da netice alamayan Dağal, son olarak Ceylanpınar Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Doktoru Operatör Doktor Serhat İnan'a başvurdu. Yapılan muayenenin ardından üçüncü bir ameliyat yapılmasına karar verildi. Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatta Dağal'ın kaburgasından kıkırdak alınarak burun ameliyatı gerçekleştirildi.
 

Ameliyat hakkında gazetecilere konuşan Kulak Burun Boğaz Doktoru Operatör Doktor Serhat İnan, büyük hastanelerde yapılabilen zorlu bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. "Kosta kıkırdağından greft alınarak revizyon rinoplastik" ameliyatı ile Zübeyde Dağal'ın burun ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirten İnan "Hastamızın temel şikayeti nefes alamamaktı. Bu niyetle daha önce de ameliyat olmuş, ancak buna rağmen rahat nefes alamıyordu. Ameliyat zorluydu. Çünkü daha önce iki kez ameliyat olmuştu ve durum burunda yapışıklıklara alsancak escort oluyordu. Bu da normal ameliyatın basamaklarını zorlaştırmaktaydı. Ayrıca bir de kaburga kıkırdağı alma aşaması vardı. Bunda da yine hastanemiz doktorlarından Ortopedi doktorumuz İbrahim Ulusoy ile birlikte bu aşamayı gerçekleştirdik. Ceylanpınar şartlarında ilk kez gerçekleştirilen bir ameliyat olması açısında da önemlidir" diye konuştu.
 

Ortopedi Uzmanı Doktor İbrahim Ulusoy ise “Hastaya revizyon ameliyatı yapılacaktı ve ameliyata Kulak Burun Boğaz Doktorumuz ile beraber girme kararı aldık. Ben ameliyatın sadece kaburgadan kıkırdak alma kısmına dahil oldum.  Ceylanpınar şartlarında elimizden gelen en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz. Yapılan ameliyatın çevre illerde bile nadir yapılan bir ameliyat olduğunu belirtmek isterim” dedi.
 

Zübeyde Dağal da başarılı geçen ameliyat dolayısıyla Operatör Dr. Serhat İnan'a teşekkür ederek, "Rahat nefes alamama şikayeti ile daha önce iki kez burun ameliyatı oldum. Ancak iki ameliyat olmama rağmen sonuç alamadım. Uzmanlar tarafından tekrar ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Doktoru Serhat İnan tarafından muayene oldum. Bana başarılı bir ameliyat yapabileceğini söyledi ve ameliyat konusunda güven verdi. Önce tereddüt ettim ameliyat olma konusunda. Sonra üçüncü ameliyatı olmaya karar verdim. Şu anda gayet iyiyim. Bu ameliyatı yaptıkları için başta doktorlarımıza ve hastanemize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin fiziki olarak yetersiz olduğunu belirten Başhekim Aydın Balcı “İmkansızlıklar içerisinde tüm hastalıklara teşhis koymakla beraber, çoğu ameliyatı da burada gerçekleştirmek için var güçleriyle çalışan hekimlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.