CEYLANPINAR?DA HAVUZ PROBLEMİ ÇÖZÜLEMİYOR

Şanlıurfa merkez ve 3 ilçeye yapılan ancak Ceylanpınar?da atıl durumda bırakılan olimpik havuzun son durumu içler acısı halde.

GÜNCEL 13.02.2018 17:27:59 2727 0
CEYLANPINAR?DA HAVUZ PROBLEMİ ÇÖZÜLEMİYOR
2014 yılında ilçede Şehit Feyyaz Yumuşak Ortaokulu yanındaki büyük alana (Eski Komando Eğitim Alanı) dönemin İl Özel İdaresi tarafından eş zamanlı olarak Şanlıurfa’nın 3 ilçesiyle birlikte olimpik havuz yapımı için ihale yapıldı.
İl Özel idarelerin kapatılıp Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından olimpik havuz yapım işi de Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesine geçmiş oldu.
İnşaatının büyük bir kısmı biten, sosyal alan, soyunma odaları ve diğer kısımları tamamen sona eren olimpik havuzun son birkaç işi kalmasına rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işi yarıda bırakarak tesisin atıl durumda kalmasına sebep oldu.
Yaz aylarında hava sıcaklığının yaklaşık 45 dereceyi bulduğu Ceylanpınar’daki olimpik havuz yapım işi atıl durumda olmasına rağmen aynı akıbeti paylaşan diğer 3 ilçede ise havuzlar tamamlanıp hizmete sunuldu.
Araştırmacı yazar Aziz Işıklı, gazetecilerle söz konusu tesisi gezerek içler acısı durumu özetledi.
Daha önce Ceylanpınar’daki olimpik havuzun atıl durumda olmasıyla ilgili bizzat Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüştüğünü söyleyen Işıklı, amaçlarının hiç kimseyi veya kurumu kötülemek olmadığını aksine devletin parasının heba edilememesi için çaba sarf ettiklerini söyleyerek Sayın Çiftçi’nin duruma kayıtsız kalmasının üzücü olduğunu dile getirdi.
Söz konusu tesisi yapan yüklenici firmanın parasını aldığını iddia eden Aziz Işıklı, Ceylanpınar’ın il merkezine en uzak ilçe olduğunu böylesine güzel bir tesisin ilçeye kazandırılmasının elzem olduğunun altını çizdi.
Aynı projelerin diğer 3 ilçede bitirilip hizmete sunulmasına rağmen Ceylanpınar’ın alsancak escort böyle bir hizmetten yoksun bırakıldığını anlayamadığını söyleyen Aziz Işıklı yetkililere seslenerek devletin parasının heba edilmemesini ve tesisin artık hizmete sunulması gerektiğini söyledi.