Ceylanpınar?da Kadınlara Ücretsiz Sağlık Taraması

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ARGE işbirliği ile Ceylanpınarlı bayanlara taranabilir kanserler, üreme sağlığı ve dengeli beslenme konularında eğitimler verildi.

SAĞLIK 19.12.2013 10:49:04 2283 0
Ceylanpınar?da Kadınlara Ücretsiz Sağlık Taraması
     Taranabilir kanserlere karşı halkı bilinçlendirme ve erken teşhis için tarama programına uyulma konusunda Kanser Şubede görevli Dr. Merve Yıldız tarafından bilgilendirme konuşması yapıldıktan sonra KETEM konsültan hekimi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Tuğba Tarhan kadın kanserleri konusunda hazırladığı sunumu Ceylanpınarlı bayanlara paylaşarak Ceylanpınarlı kadınların Aile Hekimleri ve KETEM ‘e başvurarak taramalarının yaptırmalarının önemi hakkında bilgi verdi.

   Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM ebelerinden Aslı Çay ve Nebahat Yıldırım tarafından donanımlı kanser tarama aracında Ceylanpınarlı kadınların Pap Smear testi için smear örneklerini aldı. Alınan örnekler patoloji laboratuvarında değerlendirmek üzere Şanlıurfa KETEM ‘ e gönderildi.

    Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programları Şubesinde görev yapan Diyetisyen Sümeyye Gürcü tarafından dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bilgiler verildi. Psikolog Aysel Polatsoy kanserli hastalara yaklaşım konusunda bilgilendirmeler yaptı.

    Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesinde görev yapan Yasemin Eroğlu üreme sağlığı ve Aile Planlaması konusunda bilgi verdi. Ayrıca Kolon kanseri konusunda kişilere GGK taraması yapılarak sonucu pozitif çıkan kişiler ileri tetkik için ilgili kliniklere sevki sağlandı.

      Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, Şanlıurfa ve ilçelerinde kansere karşı bilinçlendirme ve taramaları sürekli olarak yapılacağını, taramalar için Aile Hekimine başvurulmasının çok önemli olduğunu belirtti.