Ceylanpınar`da Kan Davalı Aileler Barıştı

Ceylanpınar`da 8 yıl önce akraba olan Ekinci ve Taşçı aileleri arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan husumette barış sağlandı.

YAŞAM 13.10.2013 14:13:39 3678 0
Ceylanpınar`da Kan Davalı Aileler Barıştı
Ceylanpınar'da 8 yıl önce1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga, akraba olan Ekinci ve Taşçı aileleri arasında düşmanlığa yol açmıştı. Ceylanpınar BDP İlçe Başkanlığı ile kanaat önderleri öncülüğünde aileler yemekte barış için bir araya denizli escort. Düzenlenen barış yemeğine BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Başkanı Halit Yıldıztekin, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, ilçenin kanaat önderlerinden Şeyh Seyda Muhammed Ali ile Melle Hasan, Yaslıca Belediye Başkanı Mustafa Karaçizmeli, Ceylanpınar'daki Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, insanın etrafına sevgi, kardeşlik ve barış saçması gerektiğini dile getirdi. Arslan, dünya için insanların birbirlerini kırmasına gerek olmadığını vurguladı. İnsanların barış içinde yaşaması için parti olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını aktaran Arslan "Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet, düşmanlık değil sevgi, kardeşlik, barış saçacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil, iyilik yapacağız. En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedikodu hastalığını bir kenara bırakıp birbirimize sevgiyle saygıyla hoşgörüyle yaklaşacağız" şeklinde konuştu.

Asıl yiğitliğin barışmak olduğunu söyleyen Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim Binici ise, yaşanan bu tür olumsuzlukların bir an önce bitmesini temenni etti.

Barışan Ekinci ile Taşçı ailelerinden temsilciler ise, bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkesi teşekkürlerini ileterek, yapılan bu barış töreninin kavgalı tüm ailelere örnek teşkil etmesini dilediklerini söylediler.


13 ceylanpinar baris yemegi 01 by dm_524a9b114ff0b