Ceylanpınar`da `Kılıç` damgası

İki dönem DBP Urfa İl Başkanlığını yapan Yasemin Kılıç, Ceylanpınar Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

YEREL 21.01.2019 17:26:35 2219 0
Ceylanpınar`da `Kılıç` damgası

Şanlıurfa'da AK Parti'den sonra en çok oyu bulunan ikinci parti konumundaki HDP'de, güçlü isimler 31 Mart seçimleri için belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunuyor. Bunlardan birisi de HDP'nin çok güçlü olduğu Ceylanpınar İlçesinde yaşandı. HDP İl Teşkilatının talebi doğrultusunda İki dönem Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa İl Başkanlığını görevini yürüten Yasemin Kılıç, HDP'nin Ceylanpınar Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

YASEMİN KILIÇ KİMDİR

24.04.1980 Urfa doğumlu olan Kılıç, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Bozova’da tamamladı. Harran Üniversitesi Muhasebe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezun olan Kılıç, Ekonomik çalışma hayatı boyunca farklı sektörlerde faaliyet yürüterek kurumsal şirketlerde yöneticilik yaptı. Aileden gelen siyasi bilinç ile büyüyen Kılıç,  İlçe başkanlığı ve yöneticiliği yaptı. Kılıç'ın aileside aktif siyasette rol almış.

Annesi Bedriye Kılıç halen Bozova Belediye Meclis üyesi ve Karaköprü ilçe yöneticisidir. Siyasi partideki geçmişi 2014 yılında DBP İl Eş Başkanlığı ile başladı. Bir dönem ara verdikten sonra yapılan olağanüstü kongreyle ikinci kez İl Eş Başkanı olarak seçildi. Aynı dönemde, 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde basın açıklaması yaptığı sırada  gözaltına alınarak tutuklandı. Urfa cezaevinde 9 ay kaldıktan sonra, propaganda yaptığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay ceza verilerek tahliye edildi. Kılıç halen kadın çalışmalarında aktif olarak yer alıyor.

Bu arada HDP Ceylanpınar İlçe Teşkilatı tarafından Ceylanpınar'da yapılan temayül yoklamasında Mehmet Ali Kahraman'ın adı ön plana çıktığı gelşen iddialar arasında.