Ceylanpınar?da Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla?nın Başkanlığı`nda yaklaşık 100 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNCEL 8.02.2016 10:06:40 1437 0
Ceylanpınar?da Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda, 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'deki CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmalarda ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu gerekçesiyle tüm Türkiye'de konu yargıya taşınıyor. 
 
Cuma günü Saat15.00'da Ceylanpınar Adliyesine gelen Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, AK Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Ahmet Güntekin, Belediye Encümenleri ve yaklaşık 100 kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla,"Bugün ben Ceylanpınar Belediye Başkanı olarak, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti ilçe Başkanımız, Ak Parti ilçe teşkilatı Kadın Kolları Başkanımız, Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlarımızla birlikte sayın Kılıçdaroğlu, sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiğinden dolayı Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Dilekçelerimizi verdik. Kılıçdaroğlu’undan bahsederken sayın Kılıçdaroğlu, dedim. Çünkü; biz Ak Parti ailesinden aldığımız terbiyeye göre kişileri sevmeye bilirsiniz ama makamlarına mevkilerine saygı duymak zorundasınız. Sayın Kılıçdaroğlu, geçmişte kongrede ve grup toplantılarında Cumhur Başkanımıza ağza alınmayacak sözler etmiştir. Cumhurbaşkanımıza diktatör olarak lanse etmiştir. Cumhur Başkanımızın hak etmediği sözler sarf edilmiştir. Bugün Ceylanpınarlı olarak makamımızın dışında birey olarak gelip şikayette bulunduk. Çünkü biz Cumhur Başkanımıza oy vermiş bireyleriz. Cumhur Başkanımıza yapılan bu mesnetsiz hakaret dolu iddialar bizi de yaralıyor ve ilgilendiriyor. Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretler yalnız Cumhur Başkanımıza değil bizlere de yapılmış bulunmaktadır. Kendi hakkımızı savunma adına ve Cumhur Başkanımızı yedirmeme ve koruma adına bireysel olarak hepimiz denizli escortk şikayet dilekçelerimizi Cumhuriyet Başsavcılığına ilettik. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı ve onun nezdinde ona oy veren Türkiye Cumhuriyetti içerisinde yaşayan tüm insanlara hakaret ettiği aşikardır. Onun için şikayetçi olduk adli kurumlarda gerekeni yapacak ve yargılanacak cezası neyse inşallah görecektir. Bunu da her kez bilmeli ki Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaret karşılıksız kalmayacaktır. Biz halk olarak her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız onunla beraberiz CHP’liside diğer partililerde bunu böyle bilsin" dedi.


Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin ise "Bugün sayın Kılıçdaroğlu’nun hakkında sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretten dolayı suç duyurusunda bulunduk. Bir genel başkan bir Cumhurbaşkanına hakaret etmeye hakkı yoktur. Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanıdır ve hepimizin Cumhurbaşkanıdır. Yurt içinde ve yurt dışında bizleri temsil eden en büyük Cumhurbaşkanımızdır. Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretlerden dolayı arkadaşlarımızla beraber suç duyurusunda bulunduk" ifadelerinde bulundu.