Ceylanpınar`da Kız Öğrencilere Taciz İddiası

Ceylanpınar`da kız öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı S.A(35)?nın çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmak üzere Şanlıurfa Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

GÜNCEL 23.12.2013 15:44:20 5990 0
Ceylanpınar`da Kız Öğrencilere Taciz İddiası
Ceylanpınar'da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı S.A. tarafından tacize uğradıkları gerekçesiyle şikayette bulunan   8,9 ve 10'ncu sınıflarda  okuyan ve yaşları 14-15 arası değişen 10 kız öğrenci,  İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılık okuldaki diğer öğretmen ve öğrencilerin de ifadelerine başvurdu.

Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep illerinden gelmiş olan öğrencilerin ailelerinin de hazır bulunduğu ifadelerin ardından konuşan A.B. adlı kız öğrenci,  dışarıda çok tutucu ve muhafazakar kimliğiyle tanınan müdür yardımcısının kız öğrencileri odasına alarak tacizde bulunduğunu ve bu sayının 10 kız öğrenciden daha fazla olduğunu iddia etti.

Olaya tepki gösteren öğrenci aileleri ise öğrencilerin geçtiğimiz yıl da aynı kişi tarafından tacize uğradığını, fakat korktukları için seslerini çıkaramadıklarını öne sürdüler.

Müdür Yardımcısı  tutuklandı

Ceylanpınar'da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde eğitim gören  bazı öğrenci ve velilerinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan okul müdür yardımcısı S.A. 'nın emniyetteki ifadesinin ardından dün gece geç saatlerde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Şanlıurfa’daki Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Okula Psikolog Desteği

Taciz skandalıyla gündeme gelen Ceylanpınar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine görevliler tarafından,  psikolojik destek verilmesi için Psikolog görevlendirildi.

Müdür Yardımcısı, Okul Müdürüne İstifasını Sunmuş

Kız çocuklarının tacize uğradıklarını söyleyen öğrenci velileri, müdür yardımcısının olayın ilk aşamalarında okul müdürüne istifa dilekçesini sunduğunu, fakat müdürün dilekçeyi ilgili kurum olan Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndermediğini iddia ettiler.