Ceylanpınar`da Kutlu Doğum konulu şiir dinletisi

Eğitim Bir Sen Ceylanpınar Şubesi tarafından düzenlenen `Kutlu Doğum konulu şiir dinletisi` yoğun katılımla gerçekleşti.

KÜLTÜR - SANAT 25.04.2015 10:43:53 5284 0
Ceylanpınar`da Kutlu Doğum konulu şiir dinletisi
Ceylanpınar Eğitim Bir Sen Şubesi tarafından organize edilen ‘Kutlu Doğum konulu şiir dinletisi' Cumhuriyet Ortaokulu Konferans salonunda halkın yoğun katılımıyla yapıldı.
Program Abdullah Gülger'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Nusret Dağ'ın sunuculuğunu yaptığı ‘Kutlu Doğum konulu şiir dinletisi' programında okunan şiirler dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Programda Eğitim Bir Sen Ceylanpınar Şube Başkanı Mustafa Turan, yaptığı açılış konuşmasında,   işlerinizi bırakarak Hz. Muhammed'in adının anıldığı yere gelerek, görevinizi ifa ettiniz ve Hz Muhammed'e olan sevginizi ispat ettiniz. Allah sizden razı olsun. Sendika deyince akla grev, basın açıklaması, para pazarlıkları geliyor alsancak escortse ama, 14 Şubat 1992'de Şair ve Yazar Mehmet Akif İnan öncülüğünde Eğitim Bir Sen'in kurulmasıyla ve 1995'te Memur Sen Konfederasyonun kurulmasıyla birlikte, artık akla sadece kuruş gelmiyor. Aynı zamanda değerler sendikacılığı da geliyor. Değerlerimizden en önemlisi Hz. Muhammed'i, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında bizler de, Ceylanpınar'da anmak istedik. Hz. Muhammed'i bizler Konferas olarak değil, daha çok sanatsal açıdan şiirlerle ezgilerle zikretmek, anlatmak, istedik.   Hz Muhammed (sav)  kendi döneminde şiire önem vermiş ve Hassan Bin Sabit gibi şair sahabelere özelikle değer vermiştir.” dedi.
Program Sendika üyesi öğretmenlerin  okuduğu şiirler ve seslendirilen ezgilerle sona erdi.
KAYNAK: Haberceylanpınar