Ceylanpınar?da Mahalleli ?Baz İstasyonu? İçin Ayaklandı

Ceylanpınar?da bir binanın çatı katına kurulan baz istasyonu İnkılap Mahallesi sakinlerini ayaklandırdı.

YEREL 7.03.2014 16:28:57 3147 0
Ceylanpınar?da Mahalleli ?Baz İstasyonu? İçin Ayaklandı
İlçenin İnkılap Mahallesi’nde bir binanın çatı katına baz istasyonu kurulması mahalle sakinlerini ayaklandırdı. Abdullah Beken’e ait binaya baz istasyonu kurulduğu haberini alan mahalleli toplanarak, eylem yaptı. Şirket çalışanları ve mahalleli karşı karşıya denizli escort. Mahallede arbede yaşanması ihtimaline karşı olay yerine çok sayıda polis ve zabıta ekibi sevk edildi.

Kendilerinden habersiz ve izinsiz olarak baz istasyonu kurulmak istendiğini iddia eden mahalleli, topladıkları imzalar ile emniyete gittiklerini söylediler.

Mahalle sakinlerinden Ali Akın  “Bir evin üzerine ev sahibi yalnız kalkıp baz istasyonu kurmak için anlaşmışlar, baz istasyonu kurulurken kimsenin bundan haberi yok. Su deposu görünümlü ya da güneş enerjisi görünümü vermişler. Binada oturanların, mahallede oturanların hiç kimsenin onayı imzası alınmadan kurulmuş. Bununla ilgili mahalle olarak imza topladık, yetkililere başvurduk. Mahallede oturan hamile kadınlar var, özürlü raporlu hastalar var,  bunun sağlığa zararlı olduğu bilinmektedir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu baz istasyonunu kesinlikle mahallemizde istemiyoruz, bunun buradan kaldırılıp daha uygun bir yere daha uzak bir yere götürülmesini istiyoruz” dedi.

BAZ İSTASYONUNA KARŞI  EYLEM

Grup adına konuşma yapan İnkılap Mahalle Muhtarı Abdurrahim Çevik “Bize çok yakın olan yerleşim yerinde baz istasyonu kuruyorlar. Biz asla bunu kabul etmiyoruz. Gerekirse burada eylem yapacağız. Bunun  tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Bakanlıksa bakanlık, her yere başvuracağız. Bu istasyonu kuranlar insan sağlığına hiç mi önem vermiyor. Bu mahallede bir baz istasyonunun olmasını istemiyoruz. Kaldırılması için de eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Diğer mahalleliler ise; “Bu baz istasyonları insan sağlığına zararlı. Bunun için bunun kaldırılmasını istiyoruz. Hem sağlığımıza, hem varlığımıza her şeyimize zararı var. Hepimizin çoluk çocuğu var. bizi düşünmeden, çocuklarımızı, geleceğimizi düşünmeden bunlara kim izin veriyor?Biz nereye gidelim? Mahalle bebek dolu. Eğer bu zararlı değilse gelsinler kendileri yerleşsinler buraya. Bizim sağlığımızı tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok.  Evimizde oturamayacak mıyız? Balkonumuzda oturamayacak mıyız” dediler.

Bir süre slogan atan ve alkışlarla Baz istasyonu yetkililerini protesto eden mahalle sakinleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.