CEYLANPINARDA OPERASYON

Ceylanpınar`da yapılan operasyonda yasa dışı yollarla Suriye`ye geçmeye çalışan 1`i Suriyeli 3 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların daha önce çok sayıda suça karıştıkları öğrenildi.

GÜNCEL 1.11.2016 15:16:20 1521 0
CEYLANPINARDA OPERASYON
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nca Ceylanpınar Gökçayır mevkiinde sınırı geçmeye çalışan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Güvenlik güçleri Suriye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda  “Birleşik Özgürlük Güçleri Terör Örgütüne” (BÖG) bağlı Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TİKKO) Marksist Leninist Komünist Parti ‘MLKP’ mensubu M.D., A.İ. ve Suriye uyruklu H.Ş. yakalandı
Yapılan aramalarda illegal yollarla sınırı geçmeye çalışan şahısların üstünde sahte kimlik belgeleri bulundu.

KARIŞTIKLARI SUÇLAR
Şahısların Ankara, İstanbul, Mersin ve Adana illerinde EYP kullanarak bombalama, kamu kurum ve kuruluşları ile STK ‘lara bağlı derneklere molotoflu saldırı ve ateşli silahla yaralama olaylarını gerçekleştirdikleri, güvenlik güçlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişekle saldırıda bulundukları, yol kapama, Üniversite içerisinde stant açma, basın açıklamaları, bildiri dağıtma eylemlerine karıştıkları, yasa dışı sol örgütlere elaman temin ettikleri tespit edildi. 
Olayla ilgili gözaltına alınan M.D., A.İ. ve Suriye uyruklu H.Ş. isimli şahıslar işlemlerin ardından adliliye sevk edildi.