Ceylanpınar?da Sığınak Hazırlığı

Suriye ile sınır olan Ceylanpınar?da kimyasal saldırılara karşı AFAD, Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) bölgesinde farklı noktalarda 7 sığınak hazırladı.

GÜNCEL 10.09.2013 19:56:03 4349 0
Ceylanpınar?da Sığınak Hazırlığı
Doğan Haber Ajansı'nın haberine göreBaşbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı,  Ceylanpınar’da yaptığı sığınaklarda yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskeleri stoklamaya başladı. Sivil Savunma Uzmanları yönetimindeki AFAD Ekibi, sınır bölgesi Ceylanpınar'a kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) konusunda uzman ekipler ile 7 sığınak hazırladı.
Ceylanpınar’daki sığınaklar; Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) sınırları içerisinde çeşitli bölgelere yapıldı. TİGEM’de yapılan sığınaklarda; yaşamsal maddeler, ilaç ve gaz maskeleri stoklandı.
Olası bir kimyasal saldırıda TİGEM sınırları içerisinde yapılan sığınaklara, TİGEM’de çalışan personeller mi, yoksa bölgede görev yapan güvenlik güçleri mi yerleştirilecek? Yapılan sığınaklar 70 bin nüfuslu Ceylanpınar’a yetecek mi? Olası bir kimyasal saldırıda vatandaşların nereye ve hangi sığınaklarda kalacakları, kafalarda soru işareti bıraktı.
 
Kaynak: DHA