Ceylanpınar?da Su Faturaları Neden Arttı?

Büyükşehir yasası sonrası Ceylanpınarlıların ?faturam yüksek geldi? tepkilerine karşı ŞUSKİ, suya herhangi bir zam yapılmadığını sadece yasa gereği atık su ücreti eklediklerini söyledi.

YEREL 9.12.2014 15:44:46 7429 0
Ceylanpınar?da Su Faturaları Neden Arttı?
Büyükşehir yasasından sonra Ceylanpınarlıların dile getirdiği “su fiyatları gerçekten arttı mı? “Büyükşehir Belediyesi suyu vatandaşa daha mı pahalı vermeye başladı” şeklindeki soruları Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Us yanıtladı.

Us, suya herhangi bir zam yapılmadığını, faturaların yüksek gelmesinde büyükşehir yasası gereği alınan atık su paralarının eklendiğini kaydetti. Urfa’nın büyükşehirler arasında en ucuz suyu içtiğini belirten Us, komşu illerdeki fiyatları örnek gösterdi. Us, “Normalde büyükşehir olmadan önce Urfa’daki içme suyumuzun metreküpü 1.10 kuruştu. Biz içme suyu konusunda hiçbir değişiklik yapmadık. Yine 1 lira 10 kuruş. Ancak büyükşehir yasası gereği atık su ücreti almakla mükellefiz. O da 0, 40 kuruşa tekabül ediyor. Biz suya zam yapmadık. 0, 40 kuruş olarak fazla aldığımız bu. Türkiye’ye bakarsanız büyükşehirler içinde en ucuz su Urfa’nın. Komşumuz Gaziantep 3 lira 20 kuruş, Diyarbakır’da 3 lira 40 kuruş. Urfa’da atık su bedeliyle birlikte bu 1 lira 50 kuruşu buluyor. Merkezle ilçeler arasında herhangi bir fark yok. Bunun üzerine KDV geliyor. KDV önce de olan bir şeydi. KDV yeni bir şey değil ki, önce de olan bir şey. Kuyu suyu ile arıtılmış su fiyatında herhangi bir fark yok. İlçelerde suyun vatandaşa ulaştırılmasında enerji maliyeti bize çok yüksek geliyor. Dediğim gibi suya herhangi zam yapılmış değil. Sadece atık su ücreti büyükşehir yasası gereği alınıyor” diye konuştu.