Ceylanpınar?da ŞUSKİ Çıkmazı

Ceylanpınar?ın su ve kanalizasyon işlerinin Büyükşehir Belediyesi?ne bağlanmasından sonra rezaletler de başladı.

YEREL 12.11.2014 08:55:49 2892 0
Ceylanpınar?da ŞUSKİ Çıkmazı
30 Mart yerel seçimlerinden sonra, Ceylanpınar’ın büyükşehir yasasıyla Şanlıurfa’ya bağlanmasıyla beraber rezaletler de başladı. Şanlıurfa Su Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), Ceylanpınar’da çalışma sistemini bir türlü kuramazken, bu durumdan ilçe halkı büyük zarar görüyor.

Edinilen bilgileri göre; ŞUSKİ’ye ait 185 hattını arayan Ceylanpınarlı mağdurlar; ŞUSKİ görevlilerinin bir hafta sonra göreve denizli escortklerini iddia ettiler. İlçe sakinleri ŞUSKİ’ye kanalizasyon açmak için 20, kanalizasyon logarı açılması için de 70 TL. para verdiklerini, para yatırmalarına rağmen 1 hafta sonra gelip kanalizasyon çalışması yaptıklarını, aradan 1 ay geçmesine rağmen halen açtıkları çukuru kapatmadıklarını, buna bağlı olarak bozulan yoldaki parke taşlarını da yapmadıklarını söylediler.

Ceylanpınarlılar, ŞUSKİ’nin bu rezaletlere son vermesini ve yetkililerin bir an önce bu mağduriyete çare bulmalarını istediler. ŞUSKİ yetkilileri ise ŞUSKİ’nin görevinin sadece su ve kanal işleri olduğunu, parke döşeme işinin ise Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait olduğunu, vatandaşların mağdur olmaması için Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Mağdur vatandaşlar, ŞUSKİ ile Ceylanpınar Belediyesi arasında iş birliği olmasını,  ŞUSKİ görevlilerinin kanalizasyon işini bitirdikten sonra parke taşı ve çevre düzenlemesi yapması için Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bilgi vermesi gerektiğini savundular.