Ceylanpınar?da Taş Ocağı Rezaleti

Ceylanpınar?da özel bir firmaya ait Taş Ocağı?ndaki dinamit patlamalarından dolayı evler çatladı, oturulamaz hale geldi.

YEREL 24.09.2014 15:54:27 2314 0
Ceylanpınar?da Taş Ocağı Rezaleti
Ceylanpınar Saraççeşme Mahallesi’ne 500 metre uzaklıkta bulunan özel bir firmaya ait Taş Ocağı’ndaki dinamit patlamaları bir çok eve zarar verdi. Taş Ocağı’ndaki kontrolsüz patlamalardan en çok çocukların Suriye’den bomba mı denizli escort diyerek korktuklarını belirten mahalle sakinleri, çocuklarının gece uyuyamadıklarını belirttiler. Ayrıca evlerin duvarlarında oluşan çatlaklıklara da çare bulmaya çalışıyorlar.

Evi ciddi derecede hasara uğrayan 45 yaşındaki Salih Erdem, tam bir doğa faciası ile karşı karşıyayız. 300 haneli mahalle olarak Taş Ocağı’ndan dolayı mağdur olduklarını ve yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istedi. Erdem ‘’Dişimle tırnağımla evimi borç altına girerek inşa ettim, taş ocağındaki şiddetli ve kontrolsüz patlamalarından dolayı çatlaklıklar oluştu. Öncelik olarak İlçe Kaymakamımızın bu ciddi sorunu çare bulmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz ‘’ dedi.

Taş Ocağı Firma sorumlusu Zeynel Abidin Tanış, 2012 yılında faaliyete geçen Taş Ocağı’nın Emniyet ve Jandarma Birlikleri kontrolünde patlatıldığını söyledi. Tanış ‘’Saraççeşme Mahallesi’ndeki evlerin çoğu imara uygun yapılmıyor. Evlerdeki çatlaklıklar patlamadan kaynaklı değil. Çatlaklıklar su kuyularından ve kalitesiz malzemeden dolayı meydana gelmiştir’’ ifadelerinde bulundu.

Tanış ‘’Mahalleli şahsi işleri için kum ve araç istiyorlar, firma olarak da bu isteklerini yerine getirmediğimiz için, sürekli şikayetlerde bulunuyorlar’’ iddialarında bulundu.


ceylanpınar taş ocağı rezaleti paylaşan: ceylanpinargazetesi