Ceylanpınar`da ``Üç Fidan Parkı`` Açıldı

Ceylanpınar Belediyesi tarafından Paris`te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez anısına Üç Fidan Parkı açıldı.

YAŞAM 7.07.2013 20:44:39 3857 0
Ceylanpınar`da ``Üç Fidan Parkı`` Açıldı
           Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, park ve taziye evi törenle açıldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan açılışlara, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP PM üyeleri Adnan Etli ve Bekir Benek, BDP Urfa İl Eş Başkanı Halit Yıldıztekin, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, BDP Viranşehir İlçe Örgütü, AKP İlçe Başkanı Abdulgani Alkış, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde açılışı yapılan 7'nci park Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'e adanarak, Üç Fidan Parkı adı verildi. İlk olarak mahallede bulunan ilçenin 3'üncü taziye evinin açılışı gerçekleşti.
            Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan "BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in programlarının ani olarak değişmesinden dolayı Ceylanpınar'a gelemediler, bu hususta tüm hemşehrilerimden özür dilerim. İnşallah başka zamana gelirler. Burada kirli siyaseti, ırkçılığı değiştirdik. Yerine barışı ve kardeşliği gerçekleştirdik. Barış için mücadelemizi veriyoruz. Barış için katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Nursel Aydoğan ise çalışmaları için belediye yönetimine teşekkür etti. Parka verilen ismin önemine vurgu yapan Aydoğan, "Buradan her geçtiğimizde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'i hatırlayacağız. Barış sürecine sıkılan kurşunları hatırlayacağız. Yaşamlarını özgürlük mücadelesine adayan devrim şehitlerini saygı ile anıyorum. Onların mücadelelerini sürdüreceğimize söz veriyoruz " diye konuştu.