Ceylanpınar?da Yine ?HASTANE? Rezaleti

Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi`nde, El Nusra cephesi ile PKK`nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çatışmalar şiddetle devam ederken, sınırı aşan mermiler 16 yaşındaki Meral İleri ve 34 yaşındaki Salih İnce?ye isabet etti. Hasta

GÜNCEL 18.08.2013 00:38:41 5535 0
Ceylanpınar?da Yine ?HASTANE? Rezaleti
Seken mermilerden yaralanan yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde doktor ve ambulans olmamasından dolayı Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hasta yakınları tarafından tepkiyle karşılanan bu durum gerginliğe alsancak escort oldu.
Yalan değil, gerçekmiş
‘’Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim, fizik tedavi, göğüs, ortopedi, beyin cerrahı, enfeksiyon, cildiye, üroloji, göz, dahiliye, iç hastalıkları, anestezi, nöroloji, psikiyatri vb. doktorları yok’’ haberimizin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, yapılan haberin asılsız olduğunu, hastanede ambulans ve doktor sıkıntısının olmadığını söylemişti. Yaşanan bu trajik olayın ardından haberimizin yalan değil, gerçek olduğu ortaya çıktı.
ÖSO’ya doktor var, Ceylanpınarlı’ya doktor yok
Hasta yakınları, Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde daha önce ÖSO’ya bağlı askerlerin tedavi edildiği dönemde gayet iyi hizmet edildiğini vurgularken,  Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin kendi vatandaşına ikinci sınıf insan muamelesinin yapıldığını söylediler.
Hasta yakınları ‘’ Burası Ceylanpınar Devlet Hastanesi, burası 60 bin nüfusa sahip bir ilçenin tek hastanesi. Günlerdir, aylardır Suriye olaylarından dolayı Türkiye ve dünyanın gündeminde olan bir ilçenin Devlet Hastanesi ve bu hastanede doktor yok. Doktor olmayışından dolayı Suriye’den gelen mermi ve toplarla ölen 4 vatandaşımızın belki de ölümüne sebep olmuştur. Hastalarımız veya savaştan yaralanan vatandaşlarımız buradan kilometrelerce uzaklıktaki Şanlıurfa’ya gönderiliyor. Bu sağlık skandalından Sağlık Bakanlığı'nı ve Şanlıurfa Milletvekillerini sorumlu tutuyoruz’’ diye isyan ettiler.