Ceylanpınar'da 10 Kasım programı gerçekleşti

..

GÜNCEL 10.11.2022 12:57:00 653 0
Ceylanpınar

 

10 Kasım 1938 yılında hayata veda eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıldönümünde Ceylanpınar’da düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreni hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk koyma ile başladı. Atatürk’ü anma törenine Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kalaycı, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Furkan Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü, ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Bilim, resmi kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, gaziler ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çelenk sunma töreni okunan istiklal marşı ve bayrakların yarıya indirilmesiyle son buldu.

Daha sonra Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda devem eden program okunan şiirler ve slayt gösterileri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı. Konuşmalarda günün anlam ve önemine değinilirken, Atatürk’ün kişiliği anlatıldı. Ardından müzik öğretmenleri ve öğrenciler 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle koro çalışmalarını sahneledi.

10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ilçe Kaymakamı Emrah Uzun ve ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kalaycı vererek öğrencileri tebrik etti.