CEYLANPINAR’DA 4 YILDIR ÇADIRDA YAŞAYAN AİLE YARDIM BEKLİYOR!

Ceylanpınar ilçe kırsalında yaklaşık 4 yıldır çadırda yaşayan Gümüş ailesi devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

YEREL 8.12.2019 18:58:00 3987 0
CEYLANPINAR’DA 4 YILDIR ÇADIRDA YAŞAYAN AİLE YARDIM BEKLİYOR!

Ceylanpınar’a yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan göçerde yaşayan 6 kişilik Gümüş ailesi işsizlik ve maddi imkânsızlıktan dolayı 4 yıldır çadırda yaşıyor.  Yaz aylarında şehir dışında mevsimlik işçi olarak çalışan aile kış aylarında ise memleketlerine döndükleri Ceylanpınar’da yaşamaya çalışıyor.  Maddi imkânları el vermeyen aile 2.5 metre uzunluğunda kurdukları çadırda yaklaşık 4 yıldır yaşam mücadelesi veriyor. Çevre vatandaşların zaman zaman yiyecek yardımında bulunduğu aile çetin geçen kış için sıcak yuva ve iş arıyor.

Çoluk çocuğunun aç olduğunu ifade eden baba Burhan Gümüş, (32) ’’4 çocuğum var, 3 okula gidiyor 1 evde kalıyor. Ben çadır ’da yaşıyorum maddi durumum hiç yok. Maddi durumumdan dolayı çocuklarımı okula gönderemiyorum. Devletimden ve iş kurumlarından iş ve yardım bekliyorum çoluk çocuğum açtır. Burada bizim göçer komşularımız var Allah onlardan razı olsun. Onların evinde bir tencere yemek piştiği zaman bize de veriyorlar. İşte bir gün iki gün üç gün nereye kadar sürecek bu böyle olmaz. Bir gün iki gün yemek getirirler ne zamana kadar bana yemek getirecek bu insanlar. Benim halimi de görüyorsunuz çadırdayım. Ne soba var, ne ekmek var, ne çay var hiçbir şey yok evimde öylece oturmuşuz burada devletimden yardım bekliyorum. Durumumuz belli yerimiz belli çöldeyiz çadırdayız Ceylanpınar’a 3 kilometre ilerisindeyim göçerlerin arasındayım. Bulunduğumuz bölge çamurlu asfalt ve yol geçmiyor buradan okula 2 kilometre uzaklıktayız. Çocukları her sabah götürüp geliyoruz. Ne yapacağımızı bizlerde bilemiyoruz artık sizden inşallah bir umut bekliyoruz.

Yaklaşık 4 yıldır çadırda yaşayan Anne Kadriye Gümüş (28) ‘’Devletimden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum eşime iş versinler çocuklarımızı okutmak için. Çadır içerisinde 4 yıldır ikamet ediyoruz. Mevsimlik işçi olarak çalışıyoruz şuan iş olmadığı için çadırda yaşıyoruz devletimden yardım bekliyorum’ ’dedi.