Ceylanpınar’da 7 Çocuklu İşsiz Baba, Parasızlıktan Çocuklarını Okula Göndermeyecek

Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Alak, 4 yıl cezaevinde yattığını, eski hükümlü olduğunu ve devletin eski hükümlülere tanıdığı kamuda istihdam hakkından faydalanmak istediğini söyledi.

YEREL 4.08.2020 10:16:00 1944 0
Ceylanpınar’da 7 Çocuklu İşsiz Baba, Parasızlıktan Çocuklarını Okula Göndermeyecek

7 çocuk babası İsmail Alak, 7 çocuktan 4’ünün okula gittiğini, çocuklarından ortanca kızın sara hastası olduğunu ve bir yıldır tedaviye gönderemediğini söyledi. Ailesi ile birlikte mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştıklarını ve çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Alak, yardımseverlerin yardımlarından dolayı minnettar olduğunu ancak doğru düzgün bir işe ihtiyacı olduğunu ve çalışmak istediğini ifade etti.

Böyle giderse bütün çocuklarını okula göndermeyeceğini ifade eden İsmail Alak sözlerine şöyle devam etti: “7 çocuk babasıyım, büyük kızım Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi giriş sınavlarında 6. olmasına rağmen, maddi imkânsızlıklardan dolayı okuldan almak zorunda kaldım. Büyük oğlumu da aynı gerekçe ile okuldan almak zorunda kaldım. Oğlum yakın zamanda vatani görevini yapmak için gidecek ancak onun cebine koyacak param bile yok. Zor şartlar altında inşa ettiğim üstü tahta, 2 oda 1 salon evimiz var ancak özellikle kışın damlamasından dolayı dayanılmayacak durumda ve çoğu pencerenin camları bile yok. Benim yetkililerden ricam; verilecek yardımlarla değil, bana sağlanacak bir iş olanağı ile ailemi geçindirmek istiyorum. Lütfen sesimi duyun” dedi.