Ceylanpınar’da Başkanlara İhale Kıyağı İddiası!

.

YEREL 6.12.2022 21:14:00 825 0
Ceylanpınar’da Başkanlara İhale Kıyağı İddiası!

Sürekli usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Ceylanpınar Belediyesinin tartışmalı bir ihalesi daha ortaya çıktı. Son olarak Ceylanpınar Belediyesi,  aralarında belediye meclis üyeliğinden istifa edip belediyeye sözleşmeli personel olarak girenlerin de bulunduğu usulsüz işe alımla ulusal basında yer edinmişti. Başkanlık koltuğunda Feyyaz Soylu’nun oturduğu Ceylanpınar Belediyesi bu kez ihale kıyağıyla gündemde.

Ceylanpınar’da önceki belediye başkanları gibi mevcut başkan Feyyaz Soylu da partisinin ilçe başkanı Abdulcelil Doğantekin’e ihale kıyağı geçti.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesi gereğince, ahşap doğrama atölyesinde kullanılmak üzere inşaat, elektrik ve sıhhi tesisat alım ihalesi yapıldı.

2022/782234 kayıt numarasıyla yapılan ihalede, 42 kalem inşaat, 18 kalem elektrik ve 24 kalem sıhhi tesisat malzemesi alımı ihale edildi. Bahse konu ihale, AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Abdulcelil Doğantekin’in oğlu Ferat Doğantekin’e kaldı. İhale kıyağı başkanın oğlu Ferat Doğantekin üzerinden fatura edildi.

 

 

İddialar bununla da kalmıyor.

Oğul Doğantekin’in belediyede işe alındığı da öne sürüldü.

Ceylanpınar Belediyesindeki usulsüzlüklerden belediye meclis üyelerinin de rahatsız olduğu biliniyor. Belediye meclis üyelerinin Ankara’ya şikayette bulunduğu öğrenildi.

 

Kaynak: Ajans Urfa