CEYLANPINAR'DA ÖSYM SINAVLARININ YAPILMASI İÇİN BAŞKAN ÇELİK İMZA KAMPAYYASI BAŞLATILDI.

.

YEREL 24.06.2022 11:21:00 654 0
CEYLANPINAR

Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından yapılan imza kampanyasında ÖSYM sınavlarının Ceylanpınar’da yapılması talebiyle Basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Ecevit Çelik tarafından okunan Basın açıklamasında;

Ceylanpınar ilçesinin Şanlıurfa merkeze 150 Km uzaklıkta olduğunu, İlçe de eğitim düzeyi standartların üstünde olmamasının yanı sıra Şanlıurfa’nın ilçelerine nazaran Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerine en çok öğrenci gönderen ilçe konumunda olduğu dile getirildi.

Her yıl yapılan ÖSYM sınavları nedeniyle sayısı binleri bulan bu öğrencilerin 150 Km uzakta bulunan Şanlıurfa’ya gidip sınavlara girmek zorunda kaldığını ve  yaşanan bu durumun ise gençleri ve ailelerini maddi ve manevi anlamda zor durumda bıraktığının altını çizen Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Öğrenciler sınavlara girebilmek için sabahın en erken saatinde kalkıp yüzlerce km yol gittiklerinden, aylarca çalıştıkları dersleri uzun bir yolculuk nedeniyle motivelerinin kaybolmasına neden olmakta, gittikleri yerde adres bulma sorunu nedeniyle çoğu zaman sınava geç saatte ulaşmakta ve sınava girememekteler, yine bu ve buna benzer bir çok sorunla karşılaşmaktadırlar.

Oysa ki; Ceylanpınar’da Onlarca lise ve ÖSYM sınavlarının yapılabileceği bina bulunmakta. Ayrıca ilçedeki öğretmen ve eğitimci sayısı bu sınavları organize edebilecek potansiyele sahiptir.

Buna rağmen ÖSYM ve ÖSYM’ye bağlı sınavların hala şehir dışında yapılması eğitim ve öğretim anlamında öğrenci ve öğrenci ailelerini ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir.   Bu nedenle ÖSYM’ye bağlı sınavların Ceylanpınar’da yapılması ve Ceylanpınar’da sınav merkezlerinin oluşturulması talep etmekteyiz.”

haber merkezi