Ceylanpınar?daki ?çocuk istismarı? meclise taşındı

HDP Şanlurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Ceylanpınar?da bir çocuğun cinsel istismara uğraması konusunu meclise taşıdı. Yazılı bir önerge veren Sürücü, 5 kişinin tutuklandığı olayla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül?e bazı sorular yönlendirdi.

GÜNCEL 25.02.2019 17:53:16 1344 0
Ceylanpınar?daki ?çocuk istismarı? meclise taşındı

Ceylanpınar İlçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması sonucunda 7 kişi gözaltına alınmış, 5 kişi de tutuklanmıştı.

Yaşananların ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, olayla ilgili olara meclise bir önerge sundu. Sürücü, sunduğu yazılı önergede, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün cevaplaması için bazı sorular sordu.

Sürücü, Bakan Gül’ün cevaplaması için şu soruları sordu:


Mahkemenin söz konusu davada gizlilik kararı vermesinin gerekçesi nedir?

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bu tür cinsel istismar ve taciz olayları çok sık yaşanmakta, açılan soruşturmalar sonuca ulaşmamakla birlikte soruşturmalar örtbas edilmektedir. Bu tür olayların toplum içerisinde kanıksanmaması için bakanlığınız ne tür tedbirler almaktadır?

Daha önce bakanlığınıza Ceylanpınar’da yaşanan cinsel istismar ve taciz olayları hakkında tarafımızdan soru önergesi verildiği halde alsancak escort cevap verilmemiştir?