Ceylanpınar?daki Gazeteciler, Kaçırılan Gazeteci İçin Basın Bildirisi Yayınladı

Ceylanpınar?da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, kaçırılan meslektaşları için basın bildirisi yayınladı.

GÜNCEL 30.08.2014 18:56:58 1676 0
Ceylanpınar?daki Gazeteciler, Kaçırılan Gazeteci İçin Basın Bildirisi Yayınladı
27 Ağustos 2014 Çarşamba günü, Diyarbakır’da görev yapan İlke Haber Ajansı (İLKHA) Muhabiri Ali Adıyaman, akraba ziyareti için gittiği Silvan'ın Dağcılar köyü Erkenciler mezrasında, PKK’li oldukları iddia edilen silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştır. Bu olay, Ali Adıyaman’ın şahsında; İnsan temel hak ve özgürlüklerine, basın özgürlüğüne ve tüm Türkiye’nin barış ve özgürlük yürüyüşüne yönelik çirkin bir eylemdir. Her ne şekilde olursa olsun bir basın mensubunun fikir ve düşüncelerinden dolayı kaçırılması, susturulması, vb olaylara maruz kalması kabul edilemez bir durumdur. Bu olayı şiddetli kınıyor ve basın emekçisi Ali Adıyaman’ın bir an evvel sağ – salim özgürlüğüne kavuşmasını bekliyoruz.

Toplumun tüm kesimleri kendi fikirlerini ifade etme ve yayma, fikir ve ideolojileri çerçevesinde örgütlenme haklara sahiptir . Hiçbir yapı yahut kurumun kendisi gibi düşünmeyene hakaret etme, baskı kurma ve saldırma gibi bir hakkı olamaz.

Bu farklılıkların kendi varlıklarını inşa etme ve düşüncelerini yayma hakkı bakidir. Herkes kendisine aykırı görünen tüm yapıların varlığına tahammül gösterebilmelidir. Bu bağlamda; basın yayın yoluyla hedef gösterme ve saldırma, insan alıkoyma, can ve mala zarar verebilecek fiziki saldırı gibi eylemlerin bir yöntem olarak kullanılmasından vazgeçilmesi gerekliliğine inanıyoruz.

Bildiriye; başta Ceylanpınar Gazetesi'nden Musa Kılınç, İlke Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Kaynak, Doğan Haber Ajnası Muhabiri Şafak Sağ, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Uğur Kuş, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Cumali Pekmezci ve Al Jazeera Türk Muhabiri Abdurrahim Aydın katıldı.