Ceylanpınar?daki Göçerlere Arazileri Hala Verilmedi

Ceylanpınar?da bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisinde çadır ve barakalarda yaşayan göçerlere, 100`er dönümlük arazi verilerek yaşam şartlarının iyileştirilmesi planlanıyordu. Ancak aradan geçen onca zamana karşı projede ilerleme kayd

YAŞAM 18.04.2014 10:01:10 5773 0
Ceylanpınar?daki Göçerlere Arazileri Hala Verilmedi
Hayvan yetiştiriciliği yapan ve göçebe hayat sürdükleri için halk dilinde 'göçerler' olarak bilinen 674 aile, 1943 yılından bu yana Ceylanpınar'da bulunan dünyanın en büyük tarım işletmesi olan TİGEM çiftliğine yerleşti. Bugün sayıları 4 bin 860 olarak bilinen göçerler, TİGEM arazisine kurdukları baraka ve çadırlarda yaşamaya başladı. Yıllardır yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik taleplerini dile getiren göçerlerin, daha iyi koşullara sahip olması amacıyla dönemin yöneticileri başkanlığında çeşitli toplantılar yapıldı.

Önceki yıl Şanlıurfa eski Valisi Celalettin Güvenç’in katılımıyla düzenlenen toplantıda alınan kararların ne zaman uygulamaya konulacağı tam olarak bilinmiyor. Baharın gelmesiyle hayvanlarını otlatmaya başlayacak göçerleri birçok sorun bekliyor. Yıllardır mera ve arazi sahibi olma hayaliyle yaşayan göçerler mevcut sorunlarının çözümünü bekliyor.

Şanlıurfa.com