Ceylanpınar?daki STK`lar ?Şiddetin Her Türlüsüne" Hayır Dedi

Ceylanpınar`da bulunan STK`lar, KİHAYKO önderliğinde yaptıkları ortak basın açıklamasıyla ülke kenelinde çocuklara ve hayvanlara yönelik şiddeti kınadılar.

YAŞAM 8.07.2018 17:44:47 2436 0
Ceylanpınar?daki STK`lar ?Şiddetin Her Türlüsüne

Son zamanlarda önce Sakarya'da bir köpeğin ayakları kesildi. Hemen ardından Ankara'da Eylül Ağrı'da ise Leyla'nın canilerce katledilmesinden sonra Ceylanpınar'da bulunan STK'lar ortak basın açıklaması düzenledi.
 

İlçe merkezinde bulunan Ziraat Bankası önünde toplanan kalabalık yaptıkları basın açıklaması ve ellerinden dövizler ile şiddete "dur" dedi. Grup basın açıklaması sırasında ise sık sık "çocuk bedenime dokunma" sloganları attı.
 

"BİZLER ÜLKE GÜNDEMİNDE TECAVÜZ VE VAHŞET HABERLERİ OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Grup adına Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Ceylanpınar Temsilcisi Ayhan Demir "Ülke genelinde küçük çocuklarımıza, kadınlarımıza ve masum sokak hayvanlarına yönelik tecavüz, şiddet ve öldürme fiillerinin önüne geçilebilmesi için kamuoyuna sesimizi duyurmak ve bu anlamda duyarlılık yaratmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Ankara'da 8 yaşındaki Eylül'ün kaçırılıp öldürülmesi, Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla'dan gelen acı haber, Sapanca'da 2 aylık bir sokak hayvanının patilerinin ve kuyruğunun kesilmesi ülkenin dört bir yanında kadına yönelik şiddetin üst seviyelere tırmanması oldukça düşündürücü gelişmeler. Ülkemizde küçük çocuklara, kadına ve sokak hayvanlarına yönelik üst seviyelere tırmanan tecavüz, öldürme ve taciz olaylarının önüne geçilmesi için acilen yasal düzenlemeler yapılarak gerekli önlemler alınmalıdır. Bizler ülke gündeminde tecavüz ve vahşet haberleri olmasını istemiyoruz. Şiddete hayır diyoruz, çocuk bedenime dokunma diyoruz, çocuk susar sen susma diyoruz" dedi.