Ceylanpınar?daki Suriyeliler İçin "Eğitim ve Kültür Merkezi"Açıldı

Ceylanpınar?da kendi imkanlarıyla kalan Suriyeli ailelerin çocuklarına yönelik "Eğitim ve Kültür" merkezi açıldı.

YEREL 22.05.2014 10:03:12 1928 0
Ceylanpınar?daki Suriyeliler İçin
Uluslararası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Mazi, yaptığı açıklamada, Ceylanpınar'da yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklarına okul açmak için denizli escortklerini belirtti. Suriyeli misafirlerin eğitimi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Mazi, "Sayın Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi Suriyeli misafirlerimize misafirperverliğimizi göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Eğitim merkeziyle bir çok Suriyelinin meslek öğreneceğini anlatan Mazi, şunları söyledi: "Uluslararası Şefkat Derneği Suriyelilere yardım için kuruldu ve Türkiye'nin birçok yerinde eğitim alanında okullar açtı, yardımlar toplayıp dağıttı. Yine Suriye'nin iç kesimlerine de gıda, giyim ve ilaçlar ulaştırdı. Ceylanpınar'da açılan okulda ilk olarak ilçe merkezinde kalan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitimlerini sağlayacağız. İleride de meslek edindirme kurslarını açacağız. Amacımız Suriyeli misafirlerimizin ülkelerine döndüklerinde meslek edinmiş olarak dönmeleri."

Merkezin açılışınını Kuveyt Bünyan Derneği Başkanı Velit el-Süveylim yaptı. Açılışın ardından çocuklara kıyafet ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Uluslararası Şefkat Derneği tarafından Kepez Mahallesi'nde açılan merkezde bin 500 öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor. Merkezde kadınlara yönelik biçki, dikiş, nakış kursları, erkekler için de torna, marangoz ve mücevherat işlemeciliğine yönelik küçük atölyeler açılarak Suriyeliler’in meslek edinmeleri sağlanacak.

AA