CEYLANPINARDAKİ VAHŞİ DEPOLAMA ALANINDAKİ SORUN DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz Ceylanpınar?daki vahşi depolama alanı ile ilgili yetkililerden ses çıkmadı.

GÜNCEL 13.02.2018 21:50:43 1426 0
CEYLANPINARDAKİ VAHŞİ DEPOLAMA ALANINDAKİ SORUN DEVAM EDİYOR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Avrupa destekli bir proje ile Ceylanpınar'da katı atık aktarım istasyonu kurdu. Proje kapsamında aktarım istasyonu kurulacak ve mevcut vahşi depolama alanının üstü örtülerek yeşil alana dönüştürülecekti. Ancak çöp aktarım istasyonu kurulmasına rağmen eski vahşi depolama alanının üstü örtülmedi. Eski çöp depolama alanında kötü kokular yayılama davam ederken bu alan çirkin görünümüyle de vatandaşları rahatsız ediyor.
Yazın sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu ilçede çöp alanından gelen kokular ve aralıklarla çıkan küçük çaplı yangınlardan dolayı yayılan dumanlar alsancak escortiyle özellikle alana yakın mahallelerde yaşayanları ciddi anlamda rahatsız ediyor.
Geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme taşımamıza birçok basın yayın kuruluşunda yayınlanmasına rağmen konu ile ilgili Şanlıurfa Büyükşehir yetkililerinden herhangi bir cevap veya çalışma bilgisi gelmemesi vatandaşları rahatsız ediyor.
Kaderimiz bu olmamalı diyen ilçe sakinleri yaşananlardan sonra Büyükşehir Belediyesinin Şanlıurfa ilçeleri arasında Ceylanpınar’a ilgisiz kaldığı görüşünde.
Özellikle bahar ve yaz aylarında yaydığı kötü koku dolayısıyla vatandaşları rahatsız eden çöp depolama alanı kepez mesire alanında piknik yapmak isteyen vatandaşlar için de rahatsız edici bir görsel oluşturuyor. ilçe sakinleri, çöp depolama alanının bir an önce üstünün örtülmesini isteyerek, "Bu alandan kötü kokular bizleri rahatsız ediyor. İlçemiz için de çirkin bir görüntü oluşturuyor. İlçe girişinde olduğu için ilçeye gelenler bu çirkin manzara ile karşılaşıyorlar. Büyükşehir belediyesi bir an önce bu alanın üstünü örtmeli ve bu alanı yeşillendirmelidir" dedi.