CEYLANPINAR`I BÖCEKLER BASTI

Ceylanpınar`da cadde ve sokaklarda kanatlı hamam böceği diye bilinen `Kara Fatma`lar cirit atmaya başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte adeta ortalığı sivrisinekler bastı. İlçe merkezi ve Kırsal mahalleler sivrisinek istilasına uğruyor.

YEREL 1.05.2019 11:20:54 1994 0
CEYLANPINAR`I BÖCEKLER BASTI

Ceylanpınar'da havaların ısınmasıyla birlikte adeta ortalığı böcekler bastı. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde böcek istilasına uğruyor. Böceklerin  yoğunluğu mevsim değişikliğine bağlanırken, belediyenin ilaçlama ekiplerinin yetersiz olduğu görüldü.

Özellikle ilçenin yeşil ve ağaçlıklı caddelerinde , sokaklarında havada uçuşan böcekler yüzünden neredeyse nefes almak bile güçleşti. Yeterli ilaçlama yapılmadığı iddiaları ortaya atıldı. İlçede pencere açamayacak duruma gelen vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Özellikle ağaç altınlarındaki araçların üzerleri böceklerle doldu.

İlçede sıcak mevsiminin gelmesi ile birlikte 'Kara Fatma' diye adlandırılan böcekler neredeyse her cadde ve sokakta gezmeye başladı. Belediyeler tarafından sineklere ve böceklere yönelik her ne buca escort ilaçlama yapılsa da bunun yetersiz olduğu görülüyor.