Ceylanpınar`ın doğusu ve batısı birleşiyor

Ceylanpınar Belediyesi; Bahçelievler, Kepez ve Cumhuriyet Mahallelerinin içinden geçerek ilçenin en batısı ve doğusundaki noktaları birleştirecek caddenin çalışmalarına başladı.

YEREL 9.11.2013 09:48:22 1705 0
Ceylanpınar`ın doğusu ve batısı birleşiyor
Resulayn’da  sona eren çatışmaların ardından günlük hayatın normalleşmeye başladığı Ceylanpınar'da belediye de çalışmalarına hız verdi.

Resulayn’da  8 Kasım 2012 tarihinden itibaren başlayan çatışmalardan birebir etkilenen, 5 vatandaşın  yaşamını yitirdiği, onlarcasının yaralandığı, ilçe merkezinde neredeyse mermi isabet etmeyen tek bir binanın bulunmadığı Ceylanpınar'da Bahçelievler Mahallesinde imara açılan bağ-bahçe alanlarında yapılan yol açma çalışmalarının ardından, açılan yollarda asfaltlama çalışmaları yapan Ceylanpınar Belediyesi,  bu kez de ilçenin en doğusu ve batısını birleştirecek 397'nci caddenin çalışmalarına başladı.

İlçenin en batısında TİGEM sınırlarından başlayarak Bahçelievler, Kepez ve Cumhuriyet Mahallesinin içinden geçecek olan yeni cadde, Suriye sınırına yakın bir noktada açılacak olan 25 metrelik Çevre Yolu'na bağlanacak. Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçenin doğusunda bulunan Cumhuriyet Mahallesindeki  noktada iş makineleriyle başlatılan ve yaklaşık 1 ay sürmesi planlana 20 metrelik yolun yarma, dolgu ve yol açma çalışmalarıyla birlikte alt yapı çalışmalarına da başlanacağı belirtildi.