Ceylanpınar?ın Engelsiz Kahramanları, birinci lige yükseldiler ama deplasmana gidecek paraları yok

Bu sezon büyük bir başarıya imza atarak, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi?ne yükselen Ceylanpınar Bedensel Engelliler Basketbol takımı sporcuları, maddi imkânsızlıklarla boğuşuyor.

SPOR 12.11.2014 09:12:33 14819 0
Ceylanpınar?ın Engelsiz Kahramanları, birinci lige yükseldiler ama deplasmana gidecek paraları yok
Sporla hayata tutunan Ceylanpınar Bedensel Engelliler Basketbol takımı, Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Amatör Ligi’nde Ceylanpınar’ı, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’ne (TTSB 1. Lig) çıkardı. Ceylanpınar Bedensel Engelliler Basketbol takımı sporcuları, lig öncesi maddi imkânsızlıklarla karşı karşıya kaldı. Yıllardır Ceylanpınar’ı temsilen birçok il ve ilçede müsabakalara çıkarak birinci lige yükselme mücadelesi veren sporcular, özellikle deplasman maçlarına çıkmak için maddi destek bekliyor. Maddi sıkıntılar içerisinde sürdürdükleri bu sportif faaliyetlerinde yalnız kalmaktan şikayetçi olan takım yöneticileri, böyle sürmesi halinde deplasman karşılaşmalarına gidemeyeceklerini söyledi. Ceylanpınar Bedensel Engelliler Basketbol takımı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Taş, takımın Öz Orman İş Sendikası sponsorluğu dışında hiçbir maddi geliri olmadığını belirtti.

‘HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK ÇALIŞTIK’

Her yıl kendi çabalarıyla Ceylanpınar’ı farklı liglerde temsil ettiklerini aktaran Taş “Yıllardır birinci lige çıkma hayalini kurduk. Bu doğrultuda takım olarak her geçen gün daha çok çalıştık. Engelli basketbol takımımız geçen sezon grubundaki çoğu maçı kazanarak Play Off müsabakalarına yükseldi. 2014 Mayıs ayında Kayseri’de 16 takım arasında oynanan Play Off maçlarında da takımımız başarılı maçlar çıkarmış ve birinci lige yükselmeye hak kazandık. Ama maalesef takımımızın maçlara gidecek maddi kaynağı yok” dedi.

‘DEPLASMANA GİDECEK PARAMIZ YOK’

Öncelikli hedeflerinin bu sezon birinci ligde kalmak olduğunu dile getiren Taş, “ İlk maçımızı 16 Kasım’da Ceylanpınar’da Yüksekova Engelliler Spor Kulübü’yle yapacağız. İlk maçtan sonra deplasman maçlarına gideceğiz ancak deplasmana gitmek için para bulamıyoruz. Tüm sporcularımız bu takımın başarısı için yıllardır gönüllü oynuyorlar. Hiçbir zaman para karşılığında oynamadılar” diye konuştu.

İŞ ADAMLARINA VE KURUMLARA ÇAĞRI

Ceylanpınar’ı sporda en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirten Taş “Engelli insanlarımızı spora ve topluma kazandırmak için büyük bir çaba harcıyoruz. Maçlarımızın kazanarak halkımızı mutlu etmek istiyoruz. Bunun üstesinden gelebilmek için iş adamlarımız ve kurumlarımız bize destek olsun ‘’ ifadelerinde bulundu.

VERİLEN YARDIM SÖZLERİ SÖZDE KALDI

Şampiyonluk kupasını Ceylanpınar’a kazandırdıktan sonra birçok yerden yardım sözü aldıklarını belirten Başkan Taş ‘’Ama maalesef hepsi sözde kaldı. Biz başarılarımızdan vazgeçmek istemiyoruz. Spor bizim için hayattır, hayata tutunmaktır. Spordan ve hayattan kopmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.