Ceylanpınar?ın İlk Bayan Muhtar Adayı

Ceylanpınar?da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi?nde ilk defa bir bayan, muhtar adayı oldu.

YEREL 19.11.2013 10:14:52 3064 0
Ceylanpınar?ın İlk Bayan Muhtar Adayı
CEYLANPINAR’DA BİR İLK

Ceylanpınar Mehmet Akif  Ersoy Mahalle sakinlerinden Yasemin Oral adındaki genç bayan ’’Doğduğundan beri bu mahallede yaşadığını, bu mahalleyi en iyi tanıyan biri olduğunu ve  başta kadınlar olmak üzere bütün bireylerin  sosyal, kültürel, psikolojik ve ekonomik sorunlarıyla yakından ilgileneceğini söyleyen Oral ‘’Ceylanpınar’da ilk defa bir bayan muhtar adayı olmanın heyecanını yaşıyorum ‘’ dedi.

KADIN HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR

Muhtar aday ı Yasemin Oral;  kadın deyince insanların aklına sadece yemek yapan, çocuklara bakan, temizlik yapıp ev işlerini yapan kişi denizli escortğini, oysa bu bakış açısının doğru olmadığını belirtirken, kadın hayatın her alanında başarılı bir birey olabileceğini kanıtlamak için muhtar adayı olmaya yeltendiğini dile getirdi.

KADINA İKİNCİ SINIF OLARAK BAKILIYOR

Toplumun kadın üzerindeki baskıcı anlayışı,  kadının ikinci sınıf insan gözüyle bakıldığını söyleyen Oral,  aslında kadınsız bir hayatın daha zor çekilmez bir hayat olabileceğini söyledi. Oral,  kadınlara hep elinin hamuruyla erkek işine karışma anlayışının doğru bir yaklaşım olmadığını belirtirken, aslında kadın elindeki hamura verdiği şekil ve tat gibi hayatın her alanında hamur gibi şekillendirip tatlandırabileceği ve bunu dünyadaki kadınların  başarılarıyla örneklendirdi.

ÖNCELERİ TEPKİYLE KARŞILAŞTIM

Muhtar adayı Yasemin Oral, muhtar olmak isteyince herkesten önce ailesinin olumsuz tepkileriyle karşılaştığını, fakat daha sonra kendisisin bu işin üstesinden gelebileceğini kabul ettirince en büyük desteği ailesinden aldığını söyledi.

MAHALLEME EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİM

Genç muhtar adayı, muhtar olunca, mahallemin daha temiz olması, kadınların sosyal ve kültürel faaliyetleri çoğaltılması için yoksul ve bakıma muhtaç ailelerin daha kısa sürede yardım alabilmelerini sağlamak için çabalayacağını,  kadın erkek ayırt etmeden  herkesin yardımına koşacağını dile getirdi.

Konuşmasına bütün mahallelinin desteğini beklediğini söyleyen Yasemin Oral ’’Beni seçerseniz mahalleme en iyi şekilde hizmet edeceğim’’diye ifade etti.


ceylanpınar'da bayan muhtar adayı www... ile ceylanpinar_gazetesi