Ceylanpınar?ın Karanlık Caddeleri Aydınlanıyor

Ceylanpınar Belediyesi tarafından vatandaşların daha aydınlık ve daha güvenli caddelerde yürüyebilmesi için başlatılan aydınlatma çalışmaları kapsamında bir cadde daha aydınlığa kavuştu.

GÜNCEL 7.03.2016 10:38:28 1159 0
Ceylanpınar?ın Karanlık Caddeleri Aydınlanıyor
Viranşehir Caddesi, Eski PTT Caddesi, Çarşı merkezi ve ilçe genelindeki aile parklarının ardından Gazi Caddesiyle bağlantılı olan 1013. Cadde ve Urfa Kapısı yolunda da çalışmalar tamamlandı. Aydınlatma çalışması tamamlanan caddenin açılışı Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, tarafından yapıldı.
Ceylanpınar Belediyesi tarafından sürdürülen aydınlatma çalışmalarından memnun kaldığını ifade eden cadde esnafı daha önce az bir ışık bulunan caddenin şimdi güzel ve hoş görünüme kavuştuğunu belirttiler.
"AYDINLATMA BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL. AMA"
Gazi Caddesine bağlantı olan Urfa kapısı yolu ve 1013. Cadde de tamamlanan LED ışıklandırma çalışmalarının açılışını gerçekleştiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, aydınlatma çalışmasının belediyenin işi olmamasına rağmen vatandaşa hizmet amacıyla bu çalışmayı yürüttüklerini söyledi. Başkan Atilla, "’Aydınlatma bizim belediyenin asıl işi değil. Aydınlatma işi özünde ve asasında kanunen DEDAŞ’a bağlı. Bununla ilgili olarak nüfus başına bakanlıktan ücretlerini alıyorlar. Fakat görevlerini tam yerine getirmedikleri için sıkıntı çekiyoruz. Belediye olarak defalarca DEDAŞ görevlilerini uyarmamıza rağmen, bugüne buca escort caddelerimiz sokaklarımız kapkaranlık." dedi.
AYDINLATMADA SON TEKNOLOJİ KULLANILDI
Aydınlatma çalışmalarında en son teknoloji LED sistemli ampuller kullanıldığını iade eden Başkan Atilla, "İLK pilot bölge olarak çarşı merkezimizin LED aydınlatma çalışmalarımızı yaptık. Kış ve Yaz aylarında ilçe genelimizde voltaj düşüklüğü yaşanıyor. Bizim takmış olduğumuz LED aydınlatma sistemimiz ise voltaj düşüklüğüne karşı korumalı. Düşen voltaj LED aydınlatma sistemimizi hiçbir şekilde etkilemiyor." diye konuştu.
BİR CADDE DE DAHA AYDINLATMA ÇALIŞMAMIZI TAMAMLADIK
"Çarşı merkezimizini LED aydınlatma sistemiyle aydınlatmamızın ardından vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık." diyen Başkan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çarşı merkezinin hemen ardından eski PTT, Viranşehir, Gazi Caddesi'nin LED aydınlatma çalışmalarını yaptık. Burası ise Gazi Caddemizin devamı olan çok önemli bir Caddemiz. Burada da LED aydınlatma çalışmalarını tamamladık."
"YOL VE IŞIK MEDENİYETTİR"
Medeniyetin iki simgesi olduğunu söyleyen Başkan Atilla, "Yol ve ışıklandırma medeniyettir. Hemşerilerimiz bundan sonra ana caddelerde huzurlu bir şekilde gezebilecekler. Özellikle bayanlarımız ve çocuklarımız kendilerini daha güvende hissederek bu caddelerde gidip gelecekler. Bizler de imkanlarımız dahilinde hemşerilerimize daha fazla aydınlık sokak ve cadde sunmaya çalışacağız. Gönül isterdi ki maddi imkanlarımız el vermiş olsaydı Ceylanpınar’ın her tarafını bu şekilde yapmış olsaydık. Ama yavaş yavaş ilçemizin her noktasına bu hizmeti götürmüş olacağız.’’ şeklinde konuştu.
Gazi Caddesine bağlı olan Urfa Kapısı yolunda tamamlanan LED aydınlatma çalışmalarının açılışında aydınlatma sisteminin şartelini Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ile mahalle sakinlerinden Hacı Eyüp Olmaz birlikte kaldırdı.
AZ ENERJİ İLE DAHA ÇOK AYDINLATMA
Ceylanpınar Belediyesinin Gazi Caddesinde başlattığı aydınlatma çalışmaları neticesinde arızalanmayan ve minimum 10 yıl uzun ömürlü LED aydınlatma sayesinde %70 daha az enerji ile daha çok aydınlatma sağlanacak.