CEYLANPINAR'IN SARAÇÇEŞME MAHALLESİNDE 4 YIL SÜREN HUSUMET BARIŞ İLE SONUÇLANDI.

.

YEREL 4.06.2022 17:27:00 1759 0
CEYLANPINAR

Ceylanpınar’da 4 yıl önce Kılıç ve Caymaz aileleri arasında vuku bulan olay bugün yapılan barış yemeğiyle son buldu.

4 yıl önce Ceylanpınar’da Kılıç ve Caymaz aileleri arasında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan husumet yapılan barış yemeğinde son buldu. Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman KIRIKÇI, Ak Parti İlçe Başkanı Abdulcelil DOĞANTEKİN, Belediye Başkanı Feyyaz SOYLU ve barışın gerçekleşmesini sağlayan  kanaat ve artık bölgemizin barış elçileri H.Hadi KURAN, H.M.Ali ALKIŞ, H.İbrahim DİREK, H.Şeyhmus ÇALIŞKAN’ın  girişimleri sonucu Kılıç ve Caymaz aileleri düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldiler.

Okunan Kur’an-ı Kerimin ardından yapılan dua ile birlikte Kılıç ve Caymaz aileleri, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini ettiler.

Saraççeşme Kültür Evinde düzenlenen barış programına, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, bölgenin ileri gelenleri, Din Alimleri Kılıç ve Caymaz ailelerinin yanı sıra yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Düzenlenen barış programında yaklaşık olarak 800 kg et pişirilip kavurma yapıldı. Barış programına gelen misafirlere ikram edildi.

Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman KIRIKÇI, ‘Her ne kadar barış yemeği ve barış için burada toplanıyor isek bile bölgemizi ve bizleri en iyi tanıyan sizlersiniz.  Kılıç ile Caymaz aileleri yıllardır iç içedir. Bir daha da böyle bir şeyin yaşanmamasının teminatı sizlersiniz inşallah. Biz yıllardır  iç içe beraber yaşamış insanlarız. Bundan sonraki süreçte de yaşam hayatı boyunca da dostuz kardeşiz hep beraberiz kıblemiz bir dinimiz bir ilçemiz bir coğrafyamız bir bizim aldığımız nefesler birdir. Emeği geçen barış elçilerimize de çok teşşekür ediyoruz, onlara minnettarız’’dedi.

Kanaat ve Barış Elçileri ; ‘Temennimiz bir daha inşallah böyle olaylar memleketimize yaşanmasın ne Ceylanpınar’ımızda ne bölgemizde bu tip olaylar yaşanmasın geride kalanlara Allah sabır versin inşallah. Sizlere de bu gösterdiğiniz sabırdan ve barışa koyduğunuz irade den dolayı Allah sizleri mükafatlandırsın inşallah’’ ifadelerinde bulundular. 

HABER : Musa KILINÇ