Ceylanpınarlı Gazeteciler, AA Muhabirine Yapılan Saldırıyı Kınadı

Diyarbakır Anadolu Ajansı muhabirine yapılan saldırı, Ceylanpınarlı gazeteciler tarafından kınandı.

GÜNCEL 19.09.2014 13:49:35 1303 0
Ceylanpınarlı Gazeteciler, AA Muhabirine Yapılan Saldırıyı Kınadı
Diyarbakır Anadolu Ajansı muhabirlerine yapılan saldırıları kınayan Ceylanpınarlı gazeteciler, basın bildirisi yayımlayarak, gazetecilerin çalışmasının engellenmesi ve şiddetin hedefi haline getirilmesinin basın özgürlüğüne müdahale olduğunu söylediler.

Ceylanpınar Gazetesi’nden Musa Kılınç ve Bilal Tepedelen, İhlas Haber Ajanından Uğur Kuş, Cihan Haber Ajansından Cumali Pekmezci, Doğan Haber Ajansından Şafak Sağ, Al Jazeera Türk’ten Abdurrahim Aydın,İlke Haber Ajansından Mustafa Kaynak ve Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Sait Aydın imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: ”Diyarbakır'da haber yapmak için bir okulun önündeki grup tarafından saldırıya uğrayan Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Hüseyin Bağış ve Aziz Aslan’a yapılan saldırıları kınıyor ve bu saldırıların toplumun vicdanı olan gazetecilere yapıldığını bir kez daha deklare ediyoruz.

Gazetecilere yönelik saldırılara karşı etkili önlemler alınmadığı ve cezalar verilmediği için meslektaşlarımız şiddetin hedefi olmaya devam ediyor. Son olarak Diyarbakır'daki olaylarda  AA muhabiri Hüseyin Bağış bıçaklanırken, Aziz Aslan da darp edilmiştir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkı için görev yapan gazetecilere yönelik saldırıyı yapanları kınıyoruz. Sorumlularının cezalandırılmasını istiyor, meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Gazetecilerin çalışmasının engellenmesi ve şiddetin hedefi haline getirilmesinin basın özgürlüğüne müdahale olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.''