?Ceylanpınarlı Kadınlar Yürüyor, Yüzler Gülüyor?

Ceylanpınar Kaymakamlığı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından evde oturan kadınların daha çok yürüyerek obez olmalarını önlemek ve sağlıklı yaşamaları amacıyla başlatılan program kapsamında düzenlenen yürüyüş düzenlendi.

YAŞAM 23.02.2014 17:22:40 2887 0
?Ceylanpınarlı Kadınlar Yürüyor, Yüzler Gülüyor?
Ceylanpınar Kaymakamlığı ile Sağlık Toplum Merkezi Müdürlüğü tarafından evde oturan kadınların daha çok yürüyerek obez olmalarını önlemek ve sağlıklı yaşamaları amacıyla başlatılan program kapsamında düzenlenen yürüyüşe; İlçe Kaymakamı Musa Sarı’nın eşi ve AR-GE Sorumlusu Emine Sarı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın katıldı. Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü (TİGEM) Urfa Kapı’da başlayan ve 5 kilometre uzaklıktaki Ceylan Kapı’da son bulan yürüyüşte kadınlar 'Ceylanpınarlı Kadınlar yürüyor, yüzler gülüyor', '30 dakika egzersiz ile sağlıklı ve mutlu yaşayın', 'Hareket et obeziteyi yok et', 'Kısa mesafelerde yürümeyi tercih et' gibi dövizler taşıdı.
Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan Sağlık Toplum Merkezi Görevlisi Hülya Çerikci "Obeziteye karşı bilinç oluşturmak için bugün ev hanımlarıyla yürüyüş yaptık. İnşallah etkili olup, dikkatleri çekebilmişizdir. Malum ev hanımları bir araya denizli escortğimiz zaman pasta, börek, kek, çöreksiz toplantı yapmıyoruz. En azından bu çeşitleri azaltabilirsek sohbet esnasında kilodan bahsetmeyiz" dedi.