Ceylanpınarlı Öğrenciler Müze Gezisinde

Ceylanpınar Saraççeşme Ortaokulu öğrencilerinin, yaşadığı topraklardaki tarihi zenginliğin farkına varmalarını sağlamak, onlarda tarih ve kültür bilincinin yerleşmesine katkıda bulunmak üzere düzenlenen müze gezisine 25 öğrenci ile beraber 2 öğretmen ve o

EĞİTİM 3.02.2014 15:59:19 4421 0
Ceylanpınarlı Öğrenciler Müze Gezisinde
Ceylanpınar Saraççeşme Ortaokulu’nda 6-7 ve 8. sınıflarda eğitim gören 25 öğrenci, okul müdürü Mustafa Deliktaş, Fen Bilgisi Öğretmeni Ebru Balcı ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Derya Kıyak Akkoç yönetiminde Mardin müzesini gezdiler.

Okul Müdürü Deliktaş, Saraççeşme Ortaokulu’nun müze etkinlikleri sonunda ‘Genç Müzeci’ olarak sertifika aldığını belirtti. Geziye katılan öğrencilerden Rahime ve Ayşe Kılıç ‘’ Hayatımızda ilk defa müze gördük. Burada topaç atmak, ebru sanatı yapmak, mühür basmak ve heykel yapmak gibi bir çok faaliyetle uğraştık. Hem öğrendik, hem eğlendik ‘’ dediler.

Müze gezileri sırasında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde  gezdirildi. Ögrenmeye yönelik çesitli pratikler yapılarak geziye etkin katılımları sağlandı.  Gezi sonrasında da öğretmenler öğrencilerden konu ile ilgili izlenimlerini kompozisyon, şiir, resim olarak belirtmeleri istendi.